Шановні військовослужбовці, захисники України! Прийміть щирі вітання з професійним святом - Днем Збройних Сил України.

Детальніше

         5 грудня — Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.                                    

Детальніше

     5 грудня в Україні відзначатимуть Всесвітній день волонтерів. З цієї нагоди 3 грудня у м. Калинівка, заступник голови Хмільницької районної ради Василь Карпінець взяв участь у заходах до дня вшанування волонтерів, які впродовж багатьох років допомагають українським військовим на Сході України та іншим жителям громади, які потрапили у скрутне становище.      З урахуванням карантинних вимог урочистості відбулися просто неба, біля Стіни пам’яті, з обмеженою кількістю учасників. Перед початком нагородження присутні вшанували пам'ять загиблих земляків та поклали квіти до підніжжя Стіни пам’яті.

Детальніше

     Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентувати увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.                               

Детальніше

     Всеукраїнський референдум 1991 року — загальнонаціональний референдум на території колишньої УРСР щодо проголошення незалежності України. Відбувся 1 грудня 1991 року. На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту, ухвалений Верховною Радою 24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені. Громадяни України висловились на підтримку незалежності. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи — 84,18 % населення України. З них 28 804 071 особа (90,32 %) проголосувала «За».

Детальніше

     Голови районних рад України направили Відкрите звернення Президенту України щодо критичної ситуації, що склалася на районному рівні самоврядування в контексті децентралізації.      Так, у Зверненні зазначається, що через штучне відсторонення районних рад від їхніх повноважень, знижується якість та доступність надання публічних послуг громадянам.

Детальніше