Сьогодні, 18 травня, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук відвідав місто Козятин з робочим візитом. Під час візиту разом з заступником голови Вінницької ОДА Олександром Піщиком, головою Хмільницької РДА Богданом Кузнецом та Козятинським міським головою Тетяною Єрмолаєвою ознайомилися з ходом виконання будівельних робіт по реконструкції відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Козятинської центральної районної лікарні.     А також керівництво району проінспектувало капітально відремонтований міст через залізницю на дорозі національного значення.

Детальніше

     13 травня Експертна рада конкурсу Вінницької обласної Ради «Комфортні громади» підбила підсумки. По Хмільницькому району перемогу здобули 11 проєктів. Обласна рада цього року виділила 20 млн грн на реалізацію проєктів-переможців. Загалом 70 громад-переможців набрали від 65 до 92 балів, загальна вартість проєктів склала 53,2 млн грн. З них очікуване фінансування з обласного бюджету – 19,7 млн грн, залучені кошти територіальних громад та їхніх партнерів – 33,5 млн грн.

Детальніше

    Платники можуть скористатися дистанційними сервісами кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС     З метою забезпечення надання кваліфікованих електронних довірчих послуг на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України та у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) нагадуємо, що усім користувачам кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) доступний електронний сервіс Повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Детальніше

    1. ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків про дію Податкового кодексу України в частині можливостей надання відстрочення сплати податкового боргу для суб’єктів господарювання. Дана норма поширюється на ФОПів та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Тож, якщо  загальна сума податкового боргу виникла станом на 1 грудня 2020 року і не перевищує 6800 гривень, то його можна відстрочити до 29 грудня 2021 року. Звертаємо увагу, що відстрочення здійснюється податковим органом за місцем обліку платника податків – фізичної особи за його заявою. При цьому, на суму відстроченого боргу не нараховуються відсотки за користування таким відстроченням. Також на такі відстрочені суми не нараховуються  штрафні санкції і пеня. Проте, у разі несплати податкового боргу до 29.12.2021 р., штрафні санкції і пеня нараховуються у загальному порядку згідно з вимогами ПКУ.

Детальніше

     14 травня 2021 року вперше відзначається День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Цей пам’ятний день встановлено постановою Верховної Ради від 02.02.2021 з метою  вшанування подвигу жителів України, які, ризикуючи своїм життям та життям рідних, допомагали євреям уникнути терору нацистів у роки Другої світової війни.

Детальніше

     Щорічно, в третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, задля відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Детальніше