Робоча зустріч

20 березня начальником відділу «Хмільницьке бюро правової допомоги » Козятинського МЦ Ганною Мариніч проведено робочу зустріч з секретарем Жданівської об’єднаної територіальної громади Наталією Нечипорук.

Під час зустрічі обговорювалися нагальні правові проблеми мешканців територіальної громади та допомога Хмільницького бюро правової допомоги у їх вирішенні. Додатково було надано інформацію щодо надання безоплатної правової допомоги, порядок звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян. Також доведено до відома про зміни, які було внесено до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», згідно якого було розширено коло осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, насамперед за рахунок підвищення порогу малозабезпеченості, зазначено що внутрішньо переміщені особи відтепер мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також розширення кола питань, з якими можуть звернутися ветерани війни, учасники бойових дій, інші особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». 

Для жителів с. Війтівці було проведено вуличне інформування, яке полягало у наданні жителям населеного пункту інформації про основні функції та завдання Хмільницького бюро правової допомоги. Проінформовано про порядок  надання безоплатної правової допомоги, порядок звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян. Також доведено до відома про зміни, які було внесено до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»
 
 
 
 
 
Переглядів: 649