Хмільницьке бюро правової допомоги

           20 березня головним спеціалістом відділу Хмільницьке бюро правової допомоги Інною Шереметою проведено дві робочі зустрічі з головою Порицької сільської ради – Олександром Криницьким та директором Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Порик – Сергієм Мартинюком. Під час зустрічей було надано інформацію про такий напрямок роботи Бюро, як правопросвітництво. Також проінформовано про первинну та вторинну безоплатну правову допомогу, зміни які відбулися в законодавстві України щодо безоплатної правової допомоги, субєктів первинної та вторинною правової допомоги. 

           Проведено 2 лекції перед працівниками Порицької сільської ради на тему: «Безоплатна правова допомога: якісна та доступна » та лекцію для педагогічного колективу Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Порик на тему: «Безоплатна правова допомога: первинна та вторинна».
           В ході лекцій учасників поінформовано про систему БПД, перелічено категорії громадян, які мають на неї право, повідомлено про відкриття та діяльність в м. Хмільник Бюро правової допомоги, детально презентовано правові послуги, які надає Хмільницьке бюро правової допомоги: правові консультації та роз'яснення, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, безоплатні послуги адвокатів зі складення процесуальних документів та представництва інтересів громадян в судах, поширення інформації про права і свободи громадян, способи їх реалізації та захисту.
            Проведено виїзний прийом громадян, який відбувся в Порицькій сільській раді. За юридичними консультаціями звернулось 5  громадян, яким було надано 8 вичерпних відповідей на їхні запинання. Громадяни звертались з наступними питаннями: безкоштовне отримання земельної ділянки та її приватизація; утворення та державна реєстрація громадського об’єднання; порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги; розірвання договору оренди земельної ділянки (земельної частки) паю; внесення змін до договору оренди земельної ділянки (земельної частки); категорії громадян , які мають право на БВПД; розірвання шлюбних відносин; погашення кредитної заборгованості поручителем. По завершенню прийому громадян, було надано інформаційні друковані матеріали з контактами   БПД.
         Проведено вуличне інформування жителів села Порик. Пересічних громадян проінформовано про те, що таке безоплатна правова допомога, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, інформували про останні зміни внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.  Всі учасники даної акції отримали буклети на правову тематику з контактами Козятинського МЦ та бюро.
 
 
 
 
 
Переглядів: 831