Безоплатна правова допомога

4 квітня працівниками Хмільницького бюро правової допомоги Ганною Мариніч та Інною Шереметою проведено лекцію для педагогічного колективу ЗШ І-ІІІ ступенів с. Мар’янівка. 

Тема лекції: «Безоплатна правова допомога». Під час розповіді окрема увага була приділена одному з основних завдань бюро - правопросвітництву у територіальній громаді, яке сприятиме підвищенню правової обізнаності мешканців сільської місцевості та мешканців району, зменшенню проявів домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності.
Усіх присутніх повідомлено, що кожен громадянин, який звернеться до Бюро правової допомоги зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу - правову інформацію та консультації, а також фахівці бюро забезпечуватимуть прийом звернень про отримання безоплатної вторинної правової допомоги від громадян, які відповідно до ЗУ "Про безоплатну правову допомогу" мають на неї право та, за необхідності, забезпечуватимуть представництво інтересів таких громадян в суді.
По завершенню робочої зустрічі була досягнута домовленість про співпрацю у проведенні тижня права, тематичних виступів на правову тематику та усім присутнім було надано інформаційні матеріали з контактами бюро.
Проведено робочу зустріч з бібліотекарем Мар’янівської сільської бібліотеки - Наталією Луцковою. Під час зустрічі наголошено на функції та організацію роботи бюро, озвучено інформацію про умови надання безоплатної правової допомоги, порядок звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян.
Також працівники бюро ознайомили Наталію Луцкову зі змінами, які було внесено до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
По завершенню робочої зустрічі надано інформаційні друковані матеріали з контактами органів БПД.
 
 
 
Переглядів: 803