Звернення голови ОДА

Звернення голови ОДА Владислава Скальського щодо проведення на Вінниччині поминальних днів.

Шановні вінничани!
 
Через тиждень після свята Великодня починаються поминальні дні. У народі їх ще називають проводами, гробками, батьківськими суботами, або ж Радоницею.
У християнстві вважається, що після Воскресіння Христового душі покійних опускаються на землю. І ми в ці дні за давнім звичаєм, звикли родиною йти на кладовище аби відвідати тих, кого з нами вже немає.
 
 
Проте, цього року, враховуючи карантинні обмеження, кожен із нас повинен зрозуміти, що дотримання норм, які можуть врятувати життя нам і нашим близьким - є пріоритетними в нинішніх умовах.
 
Святі отці говорять - найбільше що ми можемо зробити для тих хто відійшов у вічність – це молитися за них та подавати милостиню нужденним.
«Постараємося, скільки можливо, допомогти покійним, замість сліз, замість ридань, замість пишних гробниць — нашими про них молитвами, милостинею і приношеннями, щоб таким чином і їм, і нам отримати обіцяні блага», — пише святитель Іоанн Златоуст.
Ось чому, в передвісті поминальних днів, хочу закликати кожного, задля уникнення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання, дослухаймося до слів Святих отців - згадаймо наших покійних рідних у домашній молитві та пом’янімо їх душу милостинею.
Давайте подумаємо про те, що поруч живуть сотні людей із груп ризику, які не мають можливості дотримуватися режиму карантину без нашої з вами допомоги.
 
Тільки спільними зусиллями, залишаючись свідомими та відповідальними, з дотримання всіх вимог задля попередження цієї хвороби, дуже скоро епідемія мине, та всі ми повернемося до звичного життя.
І у наступну поминальну дату - Троїцьку поминальну суботу 6 червня, ми разом зі священнослужителями та рідними зможемо відвідати могили покійних та помолитися за їх душі на кладовищах.
 
http://rda-hm.gov.ua
Переглядів: 598