Хмільницьке управління ГУ ДПС інформує

З 1 серпня 2020 року поряд з традиційними  РРО можна застосовувати програмні РРО. Програмний РРО – це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу.

Класичний  РРО - пристрій,  або програмно-технічний комплекс, в якому реалізовані фіскальні функції і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів. До класичних РРО відносяться:  електронний контрольно-касовий апарат,  електронний контрольно-касовий реєстратор, вбудований електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система, електронний таксометр, автомат з продажу товарів (послуг) тощо.

 ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що законодавством не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з класичним  РРО програмного РРО.

Тобто, суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або класичний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно   до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами.

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість класичного РРО, реєстрацію класичного РРО необхідно скасувати.

Переваги програмних РРО  наступні:

-вільний вибір для суб’єкта господарювання

-відсутність посередників (еквайєра, ЦСО)

-відсутність експертизи для комерційних ПРРО

-пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему

Windows, Android

-онлайн реєстрація в контролюючому органі

-виключно електронний документообіг

-безкоштовність (програмне рішення ДПС).

Запропоновані ДПС безкоштовні програмні РРО («Фіскальний додаток пРРОсто» та «Програмний реєстратор розрахункових операцій»  (окремо для Android та Windows)) розміщені на вебпорталі служби у відповідному розділі банеру «Програмні РРО».

Переглядів: 398