Конгрес місцевих та регіональних влад

     3 червня у Хмельницькому відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного президентом Володимиром Зеленським.
     У засіданні взяли участь по п’ять представників з кожної області. Це голови обласних центрів, міських та сільських громад, голови районних рад та адміністрацій. Районні ради Вінницької області представляв голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук.

    На засіданні обговорювали фінансування районних рад, готовність до опалюваного сезону та передачу освітньо-професійних училищ на баланс місцевих громад.

     Володимир Зеленський зазначив, що на місцеве самоврядування ще чекають реформи. За його словами, спільно з урядом та парламентом буде ініційовано законопроєкти щодо оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів.

     Наступного тижня в межах Конгресу відбудеться засідання Палати регіонів. Рішенням Конгресу буде створена президія місцевого самоврядування, яка буде збиратися щомісяця.

    Нагадаємо, що Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при президенті України. Він створений на заміну Раді розвитку громад та територій.

                  

Переглядів: 323