Співбесіди з керівниками комунальних установ

15 квітня 2016 року відбулося спільне засідання президії районної ради та постійної комісії районної ради з питань земельних відносин, розвитку населених пунктів, комунальної власності. На зазначеному засіданні  проведено співбесіди з керівниками комунальних установ та підприємств району, що є спільною комунальною власністю територіальних громад району щодо їх фінансово-господарської діяльності.

В Хмільницькому районі функціонують 3 комунальні підприємства, 8 комунальних установ та Уланівська комунальна пожежна частина.
Відкрила спільне засідання голова районної ради Зоя Григорівна Бонсевич, яка чітко окреслила завдання, що ставить перед собою сьогоднішня співбесіда, наголосивши при цьому, що зазначений захід 
проводиться з метою визначення стану фінансово-господарської діяльності, підприємств і установ та проблем, на вирішенні яких потрібно зосередити спільні зусилля влади та адміністрації зазначених закладів.
Враховуючи те, що Уланівську музичну школу на співбесіді приїхали представляти не тільки директор, а й викладачі та діти, першою до слова запросили Валентину Казимирівну Пашкалян – директора комунального закладу «Уланівська дитяча музична школа».
Традиційну інформацію щодо стану справ у закладі значно скрасили творчі виступи юних обдарувань, які є учнями цієї школи. Діти майстерно виконали музичні твори на різних музичних інструментах, а саме: Олійник Андрій (сопілка), Українець Дмитро (баян), Мельничук Людмила (бандура), Димніч Богдана (бандура) та на знак вдячності за виступи отримали від керівників району солодощі. 
Крім того декілька музичних творів були виконані викладачами школи.
Проблемами, які потребують вирішення у зазначеному закладі є потреба в реконструкції вбиральні, заміна вікон та забезпечення закладу теплою водою.
 
 
 
 
 
 
 
Районна комунальна позашкільна навчальна установа «Центр дитячої та юнацької творчості» Хмільницької районної ради, про роботу якої інформувала директор Людмила Миколаївна Панчук має 56 гуртків, в яких займається 643 дитини. Цей показник дуже чітко характеризує популярність закладу серед школярів. Тематика гуртків дає змогу відшукати собі заняття за будь-якими вподобаннями: від пошиття м’яких іграшок, вишивання бісером, виготовлення орігамі до авіамоделювання, технічного конструювання та музичних гуртків.
За обласним рейтингом районний «Центр дитячої та юнацької творчості» займає 10 місце серед 34-ох подібних установ області. Вихованці Центру неодноразово ставали призерами Всеукраїнських та обласних конкурсів. Про роботу закладу обласним телебаченням було знято документальний фільм.
Однією із основних проблем Центру є добудова приміщення та ремонт даху.
Але блакитною мрією є придбання 3D принтера.
 
 
Наступною до інформації запросили директора районної комунальної позашкільної установи  «Станція юннатів». При станції діє 15 гуртків, які відвідують 324 дитини.  Алла Василівна Поплавська, з притаманною для природознавців любов’ю розповіла про улюбленців дітей – мешканців живого куточка, роботи дітей на присадибних ділянках та повідомила про здобутки юннатів. Особливе занепокоєння молодого керівника викликає стан приміщення, в якому розміщено станцію. Розділяючи турботу Алли Василівни, начальник відділу освіти РДА Андрій Артурович Жук пообіцяв відповідне сприяння по приведенню даного приміщення у належний стан.
Разом з тим, Андрій Артурович відзначив за результатами співбесіди з вищезазначеними керівниками установ, що на сьогоднішній день 46% учнів району охоплено позашкільною освітою, що є надзвичайно гарним показником та закликав присутніх всіляко сприяти у вирішенні проблем закладів позашкільної освіти.
 
 
Змістовну інформацію щодо діяльності своєї установи надав директор дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Олімп» Віктор Михайлович Дантицький. В ході бесіди було відзначено, що за останні роки збільшено фінансування на участь вихованців клубу в спортивних змаганнях різних рівнів, результатом яких стали здобуті нагороди.
На закінчення свого виступу Віктор Михайлович висловив сподівання на те, що в найближчому майбутньому спортивний клуб зможе забезпечити себе необхідним інвентарем.
 
 
З інформацією про роботу Хмільницької районної дитячо-юнацької спортивної школи виступив Олександр Володимирович Чехівський, який відзначив, що школа культивує 4 види спорту, серед яких пріоритетним є гандбол. В школі працює 22 групи дітей, з якими займаються 10 тренерів. Дитячо-юнацька спортивна школа з 23-х подібних шкіл області в минулому році зайняла 10 місце. Проблемою в діяльності школи є відсутність належного приміщення для проведення тренувань.
Про свою роботу інформувала директор комунального підприємства «Центральна Хмільницька районна аптека № 256» Галина Андріївна Гайтюк. Аптека працює стабільно, відповідно до нормативно-правових документів. Штат аптеки складається з 12 працівників. Особливих проблем у підприємства немає.
 
 
Директор територіального центру соціального обслуговування Наталія Петрівна Міськова розпочала свою інформацію з проблем, які виникають у ході діяльності центру, а особливо в Уланівського стаціонарного відділення. Палати в приміщенні, у якому розміщено відділення, потребують ремонту. Бажаним було б придбання меблів та іншого інвентаря. На сьогоднішній день в стаціонарному відділенні перебуває 18 пристарілих, які задоволені доглядом, що його забезпечують їм працівники закладу. В цілому територіальний центр соціального обслуговування через штат соціальних працівників забезпечує належний догляд людей похилого віку, які його потребують, ставлячи на перше місце порядність та людяність у відношенні до своїх підопічних.
 
 
Комунальна установа «Хмільницький районний трудовий архів», про роботу якої проінформувала Тетяна Володимирівна Струтинська, працює в звичайному режимі. На зберіганні в архіві знаходяться документи сільськогосподарських підприємств району. Архівосховище відповідає нормативам для даних приміщень, проте працівники потребують розширення площі для створення робочого кабінету.
 
 
Розгорнуту інформацію щодо становлення та діяльності КП «Хмільницьке радіомовлення» надав його редактор Анатолій Андрійович Плис.
Анатолій Андрійович емоційно та детально розповів про нелегкий шлях започаткування ефірного радіомовлення району, особливу увагу при цьому приділивши процесу поетапного збільшення ефірного часу та розширенню тематики програм. Сьогодні районне радіо стало невід’ємною частиною повсякденного життя хмільничан. Анатолій Андрійович не збирається зупинятись на досягнутому, маючи багато творчих планів на майбутнє.
 
 
По завершенню заходу керівництвом районної ради були підведені підсумки та висловлена подяка керівникам установ та підприємств за проведену роботу. 
За результатами співбесід, депутатами було прийнято відповідні рекомендації. 
 
Переглядів: 881