Великий Кобзар


Дорогі краяни!
Щороку відзначають українці на своїй землі і в зарубіжжі річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.

У ньому наша історія, наші мрії, наша надія. Шевченко був справжнім народним співцем, бо з дитинства знав і любив простий український народ, знав його страждання, адже сам їх пережив.
У його щирому, проникливому слові з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.
В умовах складних процесів нашого державотворення, політичного та військового протистояння між патріотичними силами, які відстоюють демократичний розвиток, цілісність, незалежність нашої держави та російськими окупантами, актуальними є заповіти Тараса Шевченка.
Чи не найважливішим у сьогоденні є його заклик до єднання всіх здорових сил української нації в ім’я утвердження нашої незалежної держави:
 
… «Обніміте ж, брати мої,
Найменшого брата, –
Нехай мати усміхнеться,
Заплакана мати.
Благословить дітей своїх
Твердими руками
І діточок поцілує
Вольними устами.
І забудеться срамотна
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України.
І світ ясний, невечірній
Тихо засіяє…
Обніміться, брати мої,
Молю вас, благаю!»
Тож будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі. Добра вам! І хай щастить нам усім!
 
Слава Україні!
 
З повагою, голова Хмільницької районної ради З.Г. Бонсевич
Переглядів: 839