Хмільницьке бюро правової допомоги

4 квітня працівниками відділу "Хмільницьке бюро правової допомоги"    проведено виїзний прийом громадян в Мар’янівській сільській раді. 

За юридичною допомогою звернулось 13 громадян, яким було надано 22  консультації.    
Всі громадяни  отримали буклети на правову тематику з контактами Козятинського МЦ та бюро. 
Напередодні проведення даного заходу до бюро звернулося дві жительки села, які за станом свого здоров’я не мають можливості самостійно прибути до приміщення сільської ради та попрохали, по можливості, надати їм юридичні консультації з хвилюючих питань, за місце їхнього проживання. В рамках даного заходу було надано 2 юридичних консультації, які стосувалася узаконення самовільного будівництва та врегулювання конфлікту з сусідами.
Проведено тренінг для працівників Мар’янівської сільської ради на тему: «Організація надання органами місцевого самоврядування безоплатної первинної правової допомоги».
Працівникам сільської ради була надана інформація про Хмільницьке бюро правової допомоги: функції, завдання та послуги, що надаються.
Також проінформовано про зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу. 
Приділено велику увагу процедурі організації органами місцевого самоврядування безоплатної первинної правової допомоги.
По завершенню тренінгу сторони обговорили удосконалення механізму обміну інформацією та перенаправлення клієнтів, які потребують правової допомоги до Хмільницького бюро правової допомоги.
Додатково було проведено вуличне інформування. Пересічним громадянам розповідали про те, що таке безоплатна правова допомога, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, інформували про останні зміни внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 
Метою даного інформування було підвищення обізнаності про права громадян та можливості, у разі їх порушення, безоплатно захистити звернувшись до Хмільницького бюро правової допомоги за адресою: м. Хмільник, вул. Літописна,11.
Всі учасники вуличного інформування отримали буклети на правову тематику з контактами Козятинського МЦ та бюро. 
 
 
 
Переглядів: 1005