Міжнародний день пам’яті Чорнобиля


26 квітня 2017 року минає 31 рік від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини, ще раз доводячи, що можливості людського розуму великі , але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.

Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.
Чорнобиль - це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок для всього людства. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф.
Ми з глибокою пошаною схиляємо голови перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, які, ставши на шляху сліпої ядерної стихії, захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.
 
Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи світ. 
Переглядів: 648