День пам‘яті жертв політичних репресій

19 травня 2017 року в с.Порик відбувся пам'ятний мітинг до Дня пам'яті жертв політичних репресій.  В заході взяли участь голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, представники райдержадміністрації, громадських організацій, служб району,  жителі Порицької територіальної громади.

Школярі віршованими рядками передали трагедію наслідків тодішніх репресій та, як важливо пам'ятати історію свого народу, нести крізь віки в серці та у свідомості силу, стійкість і незламність українського духу, шанувати в пам'яті загиблих і померлих в різні роки земляків.
 
Сільський голова Олександр Криницький розповів про історичні факти та події, які відбувалися в ті роки. Він зазначив, що з тодішніх сіл Клітище та Соломірка було репресовано 44 людини.
 
До учасників мітингу звернувся заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун. Він зазначив, що безслідне зникнення сотень, тисяч, мільйонів людей під час жахливих  репресій зобов'язує нас берегти історичну пам'ять  та не допустити подібних подій для прийдешніх поколінь.
 
Відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку репресованим у 1937-1938 роках земляків, жителів тодішніх сіл Клітище та Соломірки.
 
Отець Михаїл УПЦ провів панахиду за померлими земляками.
 
 
 
 
Переглядів: 963