Хмільницьке бюро правової допомоги

29 серпня начальником відділу "Хмільницьке бюро правової допомоги" Ганною Мариніч    проведено виїзний прийом громадян в Сальницькій сільській раді.

   За юридичною допомогою звернулось 4 громадян, яким було надано 6 консультацій. Громадяни звертались з наступних питань : 
- Отримання повторного свідоцтва про народження;
- Спадкування земельної частки (паю) нерезидентом;
- Порядок відмови від спадщини;
- Виключення відомостей про батька з актового запису;
- Особливості складання генерального доручення на автомобіль;
- Оформлення субсидії на комунальні послуги.
По завершенню консультування, усім присутнім було надано  рекламну продукцію з контактами бюро, буклети на тему : «Бюро правової допомоги: Ваш юридичний провідник», а також повідомлено про переваги користування електронними сервісами Міністерства юстиції України.
Проведено робочу зустріч з головою Сальницької сільської ради   Леонідом Мар’євичем та секретарем сільської ради Людмилою Чехівською .
Під час зустрічі обговорено основні напрямки роботи та функції Бюро правової допомоги. Обговорено особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги, перелічено категорії громадян, які можуть   безкоштовно, за рахунок держави, скористатися послугами адвокатів у разі порушення їхніх прав.
По закінченню робочої зустрічі було домовлено про подальшу співпрацю між Сальницькою сільською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги Козятинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 
Для працівників Сальницької сільської ради   проведено семінар  на тему: «Електронні сервіси Міністерства юстиції України».  
Повідомлено, що для зручності та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану на порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»  можна записатися через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС у зручний для громадян час, поставити питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.
Відповідно до статті 2 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 01.07.2010 №2398-VI (далі - Закон), актами цивільного стану є події та дії, які нерозривно пов’язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб’єктом цивільних прав та обов’язків.
Відповідно до Закону державній реєстрації підлягають народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу у випадках, передбачених законом, зміна імені, смерть.
Про факт державної реєстрації акта цивільного стану органами державної реєстрації актів цивільного стану видається відповідне свідоцтво.
Під  час проведення семінару було надано   інформацію, що загальна частина Кабінету пропонує:
 
Отримання документів з державних реєстрів Міністерства юстиції України в режимі on-line
Реєстраційні дії у державних реєстрах України в електронному вигляді
Пошук інформації у державних реєстрах України
Користування електронними системами звітності для тих осіб, які здійснюють спеціалізовану професійну діяльність
Посилання на різні інформаційні джерела
Пошук законодавчих документів, шаблонів (зразків) документів
Участь в електронних торгах арештованим майном
 
По закінченню семінару всім бажаючим були надані методичні рекомендації, а також буклети на правову тематику з контактами Козятинського місцевого центру та підпорядкованих йому Бюро правової допомоги.
Проведено робочу зустріч з бібліотекарем  Сальницької сільської бібліотеки – Вірою Степаненко. Під час проведення робочої зустрічі було надано інформацію про роботу бюро, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги,   роз’яснено   зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».   
Надано буклети «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник».
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 663