Щедруємо та колядуємо з Маланкою

13 січня 2018 року на території Пустовійтівської територіальної громади відбувся І районний фестиваль «Щедруємо та колядуємо з Маланкою».

На фестивалі було представлено 17 тематичних світлиць від 29 територіальних громад району. Окремі з них об’єднувались за територіальним принципом або за виставковою тематикою світлиці. Власну світлицю представила і Жданівська об’єднана територіальна громада.
Гостями свята стали: заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, голова районної ради Зоя Бонсевич, голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич, Хмільницький міський голова Сергій Редчик, голова Жданівської об’єднаної територіальної громади Станіслава Ядвіжина, які привітали учасників свята.
З найтеплішими словами звернулась до гостей і господиня свята – Пустовійтівський сільський голова Оксана Чекотун.
Розпочинався фестиваль ще при в’їзді в село, де учасників свята зустрічали справжні митники, які погоджувались пропустити гостей лише після сплати в’їзного мита.
Основне дійство розгорнулося біля сільського Будинку культури. Саме тут і розмістили свої світлиці територіальні громади. Серед багатьох, представлених на святі традиційних різдвяних вертепів, вирізнявся живий вертеп від господарів свята – Пустовійтівської територіальної громади.
Дзвінкі колядки та щедрівки у виконанні аматорських художніх колективів територіальних громад району заряджали святковим настроєм та створювали різдвяну атмосферу всім присутнім.
Незабутні спогади залишаться про свято і у найменших мешканців громади. Для них було розгорнуто багато різноманітних галявин: Казкова, Спортивна, Побажань, Караоке. Діти мали можливість взяти участь у цікавих конкурсах та отримати солодкі призи.
Всіх учасників свята частували гарячою юшкою, запашним трав’яним чаєм та іншими смаколиками традиційної української кухні.
Як і очікувалось, фестиваль став однією із найгучніших подій в культурно-мистецькому житті району. Попри поодинокі висловлювання скептиків, свято відбулося. І відбулось воно завдяки ентузіазму та любові до рідного краю, пісень, традицій, як самих учасників дійства, так і господарів, які, без перебільшення, в його організацію вклали душу.
Свідченням належного визнання свята, ще задовго до його закінчення, стали пропозиції окремих сільських голів щодо бажання прийняти наступний фестиваль у своїй громаді. Тобто, самі учасники та гості визначили, що другому районному фестивалю «Щедруємо з Маланкою» бути. З упевненістю в цьому роз’їжджалися гості та учасники свята, бажаючи один одному зустрічі на фестивалі у наступному році.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 817