День соборності України


Шановні жителі Хмільницького району!
22 січня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят нашої історії – День соборності України. Саме цього дня було проголошено Акт Соборності українських земель – Західної та Східної України.

Розділений кордонами чужих держав, наш народ не тільки вистояв, а й відродився, воз’єднався в єдине ціле. Сьогодні ми з вдячністю згадуємо тих, хто формував концепцію державності й соборності, хто боровся за об’єднання всіх національно-демократичних сил українства, хто намагався відродити Незалежну і Соборну державу.
Виявивши свою волю жити в єдиній державі, український народ засвідчив свою духовну та культурну єдність, заявив про себе як про європейську політичну націю. Акт злуки продемонстрував стирання штучних меж, накреслених чужими імперіями, став вагомим кроком до утвердження України на політичній карті Європі.
Сьогодні ми відчули ціну соборності, адже вперше за існування незалежної України вона під загрозою. Саме за соборність та суверенність віддають життя кращі сини української землі, вихідці і з Західної , і зі Східної України. Адже Україна – єдина. І саме тому ми переможемо.
Слава і честь, вічна пам'ять і вдячність поколінням українців, які віддали своє життя за єдину, соборну, незалежну Україну!
Зі святом вас! З Днем Соборності, Днем Єдності нашого народу!
Слава Україні! Героям слава!
 
 
                 Голова районної ради                        Зоя Бонсевич
 
 
 
Переглядів: 844