День Соборності України


Шановні жителі Хмільницького району!
100 років тому, 22 січня 1919 року у Києві було проголошено Акт Соборності українських земель. Цей день для кожного з нас є символом єдності України, знаковим кроком на шляху становлення  незалежної і соборної держави. 

Він нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, що ми дійсно соборна держава, нація, яка у єдиному пориві здатна змінити свою долю і відстояти  незалежність. Суть задекларованої ще у минулому столітті єдності український народ відчув лише нині, у час буремних випробувань.
 
Кращі сини та доньки України піднялися на захист самостійності й територіальної цілісності нашої держави, незалежно від місця народження, освіти, віросповідання чи соціального становища, чітко усвідомлюючи, що ми сильні, коли єдині, коли маємо спільну мету і разом до неї йдемо. А мета ця – воля та незалежність єдиної неподільної України.
Ціна, яку ми платимо сьогодні за єдність нашої незалежної держави є надто високою. Схиляю голову перед українськими Героями та бійцями, які нині на передовій. Нехай будуть почуті усі наші молитви про мир та спокій на нашій землі.
Сердечно бажаю Вам, дорогі земляки, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашого Хмільницького краю та всієї України.
Нехай над нашими головами засяє  мирне сонце, а Україна !
Зі святом! З Днем Соборності, Днем Єдності нашого народу!
 
З повагою
Голова районної ради             Зоя Бонсевич
 
Переглядів: 919