Хмільницьке бюро правової допомоги

          06 лютого працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги Ганною Мариніч та Інною Шереметою проведено інформування відвідувачів Калинівського ЦПЗ № 2 ВПЗ с. Уланів відділення зв’язку. 

         Громадянам,  які перебували у даному закладі  надавалась інформація про те, що таке безоплатна правова допомога, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, інформували про останні зміни внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 
         Також працівниками Хмільницького бюро правової допомоги забезпечено роботу мобільного пункту консультування для відвідувачів Калинівського ЦПЗ № 2 ВПЗ с. Уланів відділення зв’язку.  За юридичними консультаціями звернулось 2  громадянина, яким було надано  3  вичерпних  відповідей на їхні запинання. Громадяни звертались з наступними юридичними питаннями: оформлення права власності на будинок, строки вступу у спадщину та порядок відмови від спадщини. 
 
 
 
_________________________________________________________________
 
           06 лютого  працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Інною Шереметою в приміщенні Уланівської сільської бібліотеки проведено круглий стіл  на тему: « Новели сімейного законодавства» . 
          Працівниками бюро донесено до слухачів наступну інформацію:  8 липня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів» від 17.05.2017 року № 2037-VIII, відповідно до якого відбулися зміни в порядку стягнення аліментів на утримання дітей, а саме: зміни у правовому статусі аліментів. Відтепер аліменти є власністю самої дитини, а не батьків. Останні лише отримують та використовують їх від імені дітей. Відповідно до статті 179 Сімейного кодексу України, аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини. Неповнолітня дитина має право брати участь у розпорядженні аліментами, одержаними на її утримання. Неповнолітня дитина має право на самостійне одержання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України. Посилаючись на положення частини 3 статті 181 Сімейного кодексу України, за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина. Спосіб стягнення аліментів, визначений рішенням суду, змінюється за рішенням суду за позовом одержувача аліментів.
         Отже, той з батьків, який проживає з дитиною наділяється правом самостійно ставити перед судовими органами питання щодо стягнення аліментів у твердій грошовій сумі або конкретної частки від доходу платника аліментів. 
        Додатково  присутнім повідомлено про порядок отримання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги, зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу.  
 
 
_________________________________________________________________
 
         06 лютого працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Інною Шереметою для працівників Уланівської сільської ради проведено лекцію на тему: «Я МАЮ ПРАВО», започаткованого Міністерством юстиції України спільно з USAІD, що має на меті підвищити юридичну поінформованість населення. 
Працівниками  Хмільницького бюро правової допомоги Козятинського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги проінформовано, щодо правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2018-2019 роках, розглянули основні шляхи захисту прав громадян та домовлено про проведення спільної роз'яснювальної роботи для підвищення рівня правової обізнаності громадян.
            В ході проведення заходу було розповсюджено інформаційно-правові буклети «Я маю право!».
 
_________________________________________________________________
 
 
            06 лютого працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Інною Шереметою проведено робочу зустріч з юристом Уланівської сільської ради Гуменною Валентиною  та обговорено становлення та розвиток системи БПД, порядок її отримання жителями Хмільницького району, напрямки роботи Козятинського МЦ та Хмільницького бюро правової допомоги.
         Проінформовано, щодо Всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України "Я МАЮ ПРАВО!" та наголошено, що мета проекту - сформувати нову правову свідомість шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту.
          
 
_________________________________________________________________
 
          06 лютого працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Інною Шереметою забезпечено роботу мобільного пункту консультування в Уланівській сільській бібліотеці.
   За юридичною допомогою звернулось 3 громадян, яким було надано 4 консультації. Громадяни звертались з наступних питань: поновлення  пропущеного строку вступу  у спадщину; категорії громадян, що звільняються від сплати судового збору; оформлення договору дарування на будинок; встановлення договору дарування недійсним.
По завершенню консультування, усім присутнім було надано  рекламну продукцію з контактами бюро, буклети на тему : «Бюро правової допомоги: Ваш юридичний провідник».
 
 
 
 
 
Переглядів: 822