Проблеми виборчого законодавства

12 лютого 2018 року у Вінниці відбувся круглий стіл «Законодавче регулювання у сферах локальної демократії та правового статусу депутатів місцевих рад: поточний стан і перспективи удосконалення». 

В роботі круглого столу взяли участь представники місцевих рад Вінницької області, в тому числі заступник голови Хмільницької районної ради Войцещук Анатолій Іванович, керівники та експерти проектів ПРООН, USAID, Центрального офісу реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», науковці, а також представники місцевих рад та громадські експерти з різних регіонів держави. Вони обговорити сучасний стан та перспективи удосконалення законодавчого регулювання питань місцевої демократії в Україні. А також поточний стан і проблемні питання імплементації українського законодавства у сфері статусу депутатів місцевих рад.

Учасники круглого столу зазначили, що прийшов час формувати власну модель локальної демократії, яка б спиралася на об’єктивну реальність і давала б можливість закріпити успіхи децентралізації, яка розкрила потенціал  місцевого самоврядування.

Переглядів: 761