Хмільницьке бюро правової допомоги

           20 лютого працівниками відділу Хмільницьке бюро правової допомоги Козятинського МЦ Ганною Мариніч та Інною Шереметою в приміщенні Великомитницької сільської ради, спільно з представниками Хмільницького районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Петром Зеленим та Ліаною Сивак,  Управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької райдержадміністрації  Оленою Пугач на виконання підпункту 7.2 заходів Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 р. №123 було проведено чергову інформаційну зустріч із учасниками антитерористичної операції та  членами їх сімей.

       Учасникам зустрічі було донесено таку інформацію: державні гарантії стосовно збереження робочого місця за військовослужбовцем. За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності. 
       Державна допомога під час навчання. Держава гарантує учасникам бойових дій та їхнім дітям, у тому числі  які навчаються у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчання державну цільову підтримку для здобуття освіти  ( повна або часткова оплата за навчання, соціальні стипендії, безоплатне забезпечення підручниками та інше).
        Забезпечення медичними препаратами учасників АТО. На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 « Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептом лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення за певними категоріями захворювань» учасники бойових дій мають право на безперешкодне одержання лікарських засобів за рецептом лікаря.
        Відповідно до статті 12 ЗУ « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  учасникам бойових дій забезпечується першочергове виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва , садівництва ,  городництва, ведення ОСГ. 
         Додатково під час заходу було повідомлено про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України "Я МАЮ ПРАВО!". 
           Крім того, громадянам наголошено, що захистити свої права  можна, звернувшись до Хмільницького бюро правової допомоги, яке працює з понеділка по п'ятницю з 08-00 до 17-00, за адресою: Вінницька обл., м. Хмільник, вул. Літописна, 11 , тел.  2-07-67 або ж у   Козятинському місцевому центруі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п'ятницю з 09-00 до 18-00, за адресою: Вінницька обл., м. Козятин, пров. Кондрацького, 1 А тел. (04342) 2-00-17, 2-02-07, гаряча лінія (0800)213103.   
 
 
 
 
 
       20 лютого працівниками відділу  Хмільницьке бюро правової допомоги  Ганною Мариніч та Інною Шереметою забезпечено роботу мобільного пункту консультування в Великомитницькій  сільській раді.
   За юридичною допомогою звернулось 5 громадян, яким було надано 5 консультації. Громадяни звертались з питаннями  порядку отримання земельних ділянок під забудову та під ведення ОСГ, порядку оформлення права власності на земельну ділянку, категорій громадян , що мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також відшкодування збитків завданих при ДТП.
 
 
Переглядів: 691