Он-лайн семінар

6 березня 2018 року об 11:00 Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування спільно з облдержадміністрацією провели нараду з відповідальними за грантову діяльність в районах. На порядку денному – обговорення особливостей проведення та оформлення проектних заявок для 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Зустріч проходила в режимі он-лайн, що дало змогу одночасно вийти на зв’язок з усіма районами області та зібрати близько  800 представників в одному залі.

Від Хмільницького району участь в он-лайн семінарі взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, керівники територіальних громад  та відповідальні за написання проектів.
 
У вітальному слові керівник Секретаріату ВОАОМС Віктор Вікалюк наголосив, що терміни подання проектних заявок досить обмежені, тому Асоціація вирішила провести зустріч з усіма районами саме в такому режимі, аби до всіх донести необхідну інформацію.
 26 лютого відбулося засідання конкурсної Ради, на якому було затверджено Положення про проведення 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.  Фонд конкурсу становить понад 30 мільйонів гривень: 15млн – кошти із загального фонду, 15,5 – кошти спецфонду. До 13 березня потрібно подати проект до Дирекції конкурсу в електронному вигляді, згідно з формою, розміщеною на офіційному веб-сайті Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА (http://dmsrr.gov.ua). А до кінця місяця необхідно здати проекти у паперовому вигляді. Тому будьте уважні та врахуйте всі зміни та нововведення під час підготовки вашої  проектної заявки, – мовив Віктор Вікалюк.
Керівник Секретаріату ВОАОМС висловив сподівання, що цьогорічний конкурс буде ще якіснішим та дасть змогу реалізувати цікаві ідеї та задуми щодо покращення життя в громадах області.
Про особливості оформлення та реєстрації проектної заявки розповіла заступник директора Департаменту – начальник управління регіонального розвитку та інвестицій Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА, секретар Конкурсної ради  – Ратушняк Інесса. Вона також повідомила, що станом на 6 березня вже зареєстровано 43 проекти від громад.
Олег Левченко, директор Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, поінформував  про особливості підготовки та подачі проектів міжмуніципального співробітництва.Він наголосив, що міжмуніципальне співробітництво – це те, що дає змогу вирішити нагальні для кількох громад проблеми, такі як вивезення сміття чи розвиток туристичної галузі. Наразі є спрощена угода про співробітництво, вона не потребує розгляду на сесії. Проте потрібна її реєстрація в Мінрегіоні. І вже на основі цієї угоди громади можуть писати та подавати спільні проекти.
Про  проведення експертизи проектів екологічного спрямування розповів Андрій Магера -начальник управління охорони земель природних ресурсів та екологічної експертизи Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.
Тетяна Гальчак, провідний спеціаліст відділу енергетичного менеджменту управління транспорту, енергетики та зв’язку Департаменту житлово комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА поінформувала про підготовку проектів з енергозбереження. 
Як відбуватиметься адміністрування XV обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, та про критерії оцінювання конкурсних проектів розповів головний спеціаліст Центру розвитку інвестиційної спроможності та залучення ресурсів Секретаріату Асоціації Віктор Іщук. Він наголосив на тому, що фінансова частина проекту – найважливіша його складова. На неї виділяється 45 балів. Тобто проекти без фінансового обґрунтування чи ПКД, навіть якщо все решта буде ідеально, – не братимуть участь у конкурсі. Віктор Федорович зауважив, що при оцінюванні проектів до уваги братиметься й грантова історія подавача та його відповідальне ставлення до реалізації проектів минулих років.
 
Детальніше на сайті ВОАОМС.
 
 
 
 
 
Переглядів: 824