Виїзне засідання Координаційної ради

Відповідно до плану роботи Хмільницької районної ради, 16 серпня 2018 року відбулося розширене виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

В його роботі взяли участь заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації О.В.Крученюк, члени Координаційної ради, члени президії районної ради, депутати районної ради, керівники установ та організаціїй Хмільницького району.
 
На розгляд Координаційної ради було внесено наступні питання:
1. Про забезпечення належної роботи дитячих дошкільних закладів Хмільницького району.
Інформував: Жук Андрій Артурович – начальник відділу освіти райдержадміністрації.
 
2. Про хід виконання програми розвитку фізичної культури і спорту у Хмільницькому районі.
Інформував: Червінський Ігор Феліксович  –  завідуючий сектором фізичної культури і спорту районної державної адміністрації
 
3. Протидія гендерному насильству в сім’ї: досвід, системний підхід, захист.
Інформувала: Мариніч Ганна Вікторівна – начальник Хмільницького бюро правової допомоги Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
        
4. Про заходи щодо підготовки до чергового призову громадян на строкову військову службу восени 2018 р.
Інформував: Охріменко Андрій Петрович – Хмільницький районний військовий комісар
 
5. Про основні аспекти та проблемні питання в  роботі Державної  продовольчої та споживчої служби.
Інформував: Грушко Василь Васильович – начальник управління Держпродспоживслужби у Хмільницькому районі 
 
З метою всебічного та досконалого вивчення зазначених питань, учасники наради відвідали ряд закладів соціальної сфери у територіальних громадах району.
Розпочали ознайомлення з ДНЗ с. Уланів, який є одним з найбільших в районі. На сьогоднішній день його відвідує більш, ніж 90 дошкільнят.
Уланівський стадіон, який одразу після садочка оглянули учасники засідання, є головною спортивною спорудою та базою для районної ДЮСШ, розташованої в с.Уланів.
З роботою спортивного закладу присутніх ознайомив директор Чехівський О.В.
Він провів для присутніх невелику екскурсію по стадіону,  де зараз ведуться ремонтні роботи.
Далі учасники заходу відвідали Уланівську опорну школу І-ІІІ ст. В школі у даний час проводяться роботи з утеплення фасаду, що дасть можливість створити умови для комфортного навчання дітей та зекономити бюджетні кошти. Роботи проводяться за рахунок коштів державного бюджету при співфінансуванні з районного бюджету.
Наступним об’єктом, який відвідали учасники зібрання, став ДНЗ с.Вишенька. Особливу зацікавленість у присутніх викликав встановлений у садочку котел системи опалення, який працює на дерев’яних гранульованих пелетах та дає можливість забезпечувати приміщення садочка теплом. 
Учасників зібрання вразила якість підготовки дитячого садочка до навчального періоду.
Після Вишеньківського ДНЗ учасники наради відвідали садочок в с.Крижанівка. Приємною несподіванкою для присутніх стало внутрішнє та зовнішнє облаштування садочка. В 2017-2018 роках за рахунок коштів державного, районного, сільського бюджетів та благодійних внесків інвесторів в садочку проведено капітальний ремонт.
Його працівник власноруч розписала сценами з казок стіни у приміщенні ДНЗ, чим створила неповторну та творчу атмосферу для малюків.
З с. Крижанівка було здійснено переїзд до Кустовецької територіальної громади, де члени колективу ДНЗ гостинно зустріли учасників наради традиційним українським короваєм.
Охайна територія, на якій руками працівників було висаджено клумбу у вигляді шахової дошки, виготовлено різноманітні звірята з підручних матеріалів, оформлено казкові куточки з шматочків деревини, гарно               об лаштований спортивний майданчик викликали захоплення у всіх присутніх. У поєднанні з гарним затишним приміщенням садочок став привабливим для місцевої малечі.
Присутні не могли не завітати до Кустовецького сільського клубу, який розташований у цьому ж приміщенні. Клуб вразив вишуканим внутрішнім оформленням сцени, на якій  особливо гармонійно  виглядав український орнамент, та  глядацької зали, в інтер’єр якої вдало вписалися нові сучасні меблі.
Незабутнє враження на всіх учасників наради справив під час відвідування Кустовецької ЗШ І-ІІ ст. виступ учнів цієї школи Наді та Богдана, які у віршованй формі розповіли про досягнення та проблеми навчального закладу.
Останнім населеним пунктом, який відвідали учасники зібрання, де, власне, і відбулося пленарне засідання, стало с. Рогинці.
Перед початком засідання всі бажаючі мали змогу оглянути капітально відремонтоване приміщення сільської ради, тренажери та спортивний майданчик з штучним покриттям.
Пленарне засідання відбулося у затишній залі сільського клубу.
Відкривши пленарне засідання, голова Координаційної ради   З.Г. Бонсевич, надала слово господарю – Кустовецькому сільському голові П.А.Гладкому.
Петро Анатолійович розповів про здобутки у розбудові соціальної сфери територіальної громади, яких, в переважній більшості,  було досягнуто завдяки благодійній допомозі фермерського господарства «Геліос АП» та його керівнику Гладкому А.А., про проблеми громади та поділився планами на майбутнє.
Після сільського голови слово було надано заступнику голови Вінницької обласної державної адміністрації О.В.Крученюку, який зазначив, що дана форма проведення нарад є надзвичайно дієвою та ефективною, запропонувавши і надалі проводити робочі зустрічі у подібному форматі.
В ході засідання було розглянуто усі заплановані питання, по окремих з них прийняті відповідні рішення.
По завершенню наради силами учасників художньої самодіяльності Рогинецького сільського клубу був даний концерт. 
 

 

 

 

 

 

Переглядів: 942