Хмільницьке бюро правової допомоги

         20 вересня про права дітей дізнались учні 2 – 4 класів  НВК "ЗШ І-ІІІ ст. – ДНЗ " с. Лозова. Тематичний урок проведено заступником начальника відділу Хмільницького бюро правової допомоги Інною Шереметою спільно з провідним спеціалістом Служби у справах дітей Хмільницької РДА Людмилою Донченко.  

         Під час уроку дітям роз’яснено їхні права, шляхи їх реалізації та захисту.  Присутнім  надано для перегляду фільм про права дитини, проведено конкурси до участі яких залучались діти та активно працювали, роз’яснено про права та обов’язки  якими наділена кожна дитина, ознайомлено учнів зі змістом основних статей Загальної Декларації прав людини, Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України.
           
         Для учнів  9 – 11 класів  НВК " ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ " с. Лозова проведено лекцію : «#Стоп Булінг». Слухачі дізналися, що таке булінг, його види, що робити якщо стаєш жертвою булінгу, правові наслідки для кривдника та як протидіяти булінгу. 
          З метою попередження проявів жорстокості й насильства у молодіжному середовищі, забезпечення прав неповнолітніх у навчальних закладах, підвищення рівня професіоналізму класних керівників з проблематики подолання булінгу та жорстокості – надано для перегляду відеоролик на тему: «Стоп Булінг» 
         
        Додатково було повідомлено, що отримати юридичну допомогу (від первинної консультації до захисту прав у судовому порядку) діти можуть через систему органів безоплатної правової допомоги.
 
 
 
Переглядів: 774