Міжнародний день людей з інвалідністю

29 листопада 2018 року, в Хмільницькій районній бібліотеці для дітей пройшли зустріч з батьками дітей з інвалідністю і розважальні заходи для діток з інвалідністю.

         Щороку  починаючи з 1992 року  3-го грудня  в усьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Адже рівень цивілізованості суспільства залежить від того, як воно ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе. У цей День ми приєднавшись до цієї міжнародної ініціативи  бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху.
 
       Цьогоріч  Хмільницьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю Хмільницької районної  дитячої бібліотеки організовано цікаві та корисні заходи  для дітей з інвалідністю та їх батьків.
 
     Під час зустрічі на актуальні питання відповідали заступник голови Хмільницької районної ради  Анатолій Войцещук та перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації  Павло Горбатюк    , заступник начальника Управління Пенсійного фонду у м.Хмільнику та Хмільницькому районі –  Тетяна Михальнюк, завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини №1 НКП Хмільницького ЦПМСД, головний спеціаліст управління соціальної молодіжної політики РДА – Валентина Веремій,  директор інклюзивно-ресурсного центру Хмільницької районної ради – Тетяна Сивак,  начальник Хмільницького бюро правової допомоги – Ганна Мариніч , начальник служби у справах дітей РДА – Оксана Костюк, працівники Хмільницького РЦСССДМ на чолі з директором Петром Зеленим  та працівники Хмільницької районної  дитячої бібліотеки.
 
      Було проінформовано батьків про призначення допомог  та виплат, їх розмір та терміни  отримання, можливості отримання допоміжних засобів реабілітації, отримання освіти дітьми з обмеженими можливостями, оздоровлення та санаторно-курортного лікування, пенсійного забезпечення батьків, вирішення юридичних питань,  питань захисту прав дитини, а також отримання безоплатної правової допомоги. Учасники зустрічі змогли також отримати індивідуальні консультації.                                 
 
        Для дітей, які приїхали разом з батьками,  вже традиційно працівники  районної  бібліотеки для дітей організували майстер-клас з використанням елементів паперопластики по виготовленню ляльок-мотанок.
 
       По закінченню розважальних заходів дітям було організовано святкову гостину,  де вони мали можливість підкріпитися бутербродами з чаєм,  фруктами,  цукерками та печивом, були надані пакуночки з фруктами та печивом дітям в дорогу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 807