Сортування сміття від краю до краю

Завдяки 15 Вінницькому обласному конкурсу  Проектів розвитку територіальних громад Куманівецька та Кустовецька територіальні громади уклали договір про міжмуніципальне співробітництво та подали на конкурс  спільний проект «Сортування сміття від краю до краю – запорука чистого району»  загальною вартістю 720 000 грн. 

В рамках реалізації проекту завідуюча відділом ресурсний центр розвитку територіальних громад Хмільницької районної ради Тетяна Войціцька провела ознаймчо-пізнавальний захід для дітей загальноосвітньої школи села Куманівці про важливість сортування  твердих побутових відходів. Адже згідно з поправкою до Закону України  «Про відходи» з 1 січня 2018 року кожен українець повинен сортувати своє сміття. 
Діти уважно слухали та з цікавістю сприймали інформацію тому, що сьогодні ця тема є актуальною та дуже важливою для екології нашої країни. Повторна переробка матеріалів зменшує  кількість токсичних відходів на звалищах.
Наразі проект активно реалізовується,  частково закуплені контейнери для збору твердих побутових відходів, ведуться роботи по встановленню майданчиків для розміщення контейнерів у зручних для жителів громад місцях.
 
Переглядів: 981