Обговорення перспективного плану розвитку

27 грудня 2018 року в Сальницькій сільській раді відбулося розширене засідання виконкому. Участь у засіданні взяли перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, заступник керівника апарату Хмільницької районної державної адміністрації Олена Грицишина, члени виконкому, активні жителі громади.

          Сільський голова Леонід Мар’євич проінформував про проведену роботу за 2016-2018 роки та запропонував для обговорення перспективи розвитку Сальницької територіальної громади на 2019-2021 роки.
 
             Було зазначено, що в 2017 році частину приміщень Сальницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було перебудовано під дошкільний навчальний заклад. Для реалізації цього проекту сільською радою виділено 900 тис. гривень, з районного бюджету виділено кошти в сумі 480 тис. грн. Тож Сальницьку загальноосвітню школу було реорганізовано в навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с.Сальниця.
 
            У вирішенні нагальних проблем школи та територіальної громади в цілому постійно допомагають керівники сільгосппідприємств, які орендують землі на території сільської ради: СТОВ «Відродження – 2008», ХФ ПрАТ «Зернопродукт МХП» с.Воронівці, ТОВ «Обрій-Агро-1», фермерські господарства «Бистрика», «Мар′євича», «Надія». 
 
   Значимою подією 2017 року є видавництво книги про історію села Сальниця «Зернини пам′яті людської», ініціатором і співавтором видання якої є голова сільської організації ветеранів України Ісаченко Олексій Володимирович.   
 
В 2018 році Сальницька сільська рада стала переможцем конкурсу проектів районної бібліотеки для дорослих «Інтернет без меж: спілкуємося, об′єднуємося заради збереження історико-культурної спадщини та духовності».  Завдяки цьому сільська бібліотека отримала принтер та ноутбук. Сільська рада приймала участь у співфінансуванні конкурсу, тому на кошти сільської ради придбано комп′ютерний стіл.
 
Впродовж  2016-2017 років сільська рада стала переможцем:
 
- в обласному конкурсі - по проекту «Наша слава, наша пісня не вмре, не загине, бо в культурі і у спорті слава України» по ремонту глядацького залу Будинку культури села Сальниця. Загальна вартість проекту становить 323000 грн.;
 
-в районному конкурсі – по проекту «Благоустрій джерела Божої Матері», загальна вартість проекту – 67000 грн.
 
- в обласному конкурсі з проектом «Створення культурно-спортивного центру як запорука формування активної громадянської позиції, патріотизму та відданості ідеї розбудови територіальної громади».  Загальна вартість проекту становить 297000 грн.
 
- в районному конкурсі з проектом «Нове віконечко гріє як сонечко», по заміні вікон в Сальницькому навчально-виховному комплексі. Загальна вартість проекту становить 176 тисяч гривень.
 
            Ці проекти були успішно реалізовані.
 
            В 2018 році сільська рада стала переможцем в обласному та районному конкурсах розвитку територіальних громад з проектами:
 
- в районному конкурсі -  з проектом «Поточний ремонт дороги по вулиці Гузенка та провулку Братів Павленків с.Сальниця». Вартість проекту – 205 тис. 518 грн. Згідно проекту висипано щебенем 250 метрів дороги. Проект до кінця не реалізовано в зв′язку з відсутністю коштів з фонду конкурсу;
 
- в обласному конкурсі «Капітальний ремонт частини фасаду Будинку культури по сулиці Соборній, 36 села Сальниця». Проект до кінця не реалізовано в зв′язку з відсутністю коштів партнера конкурсу – районного бюджету в сумі 150 тис.грн.
 
          З метою забезпечення жителів територіальної громади якісною питною водою в 2016 році побудовано 4,5 км водогону в селі Гнатівка. Загальна вартість робіт складає 617 тис. грн. До співфінансування залучені кошти жителів села Гнатівка в сумі 187 тис. грн., кошти районного бюджету – 250 тис. грн., кошти сільської ради – 180 тис. грн.
 
В 2017 році побудовано 2 водогони в селі Сальниця. Загальна вартість будівництва водогону по масиву Черемисівка становить 1млн.80тис. гривень, з них: 642 тис.грн. – кошти жителів територіальної громади, 250 тис.грн. – державні кошти, 100 тис.грн. – кошти сільського бюджету,  88 тис.грн. –кошти підрядчика. Загальна вартість будівництва водогону по вулицях Тімірязєва, З.Космодем’янської, Я.Шпорти, Європейська села Сальниця становить 684тис. грн., з них: 234 тис. грн. – кошти населення, 350 тис. грн. – кошти сільської ради, 100 тис. грн. – кошти підрядчика. На підключення електроенергії до 2-х новозбудованих свердловин сільською радою перераховано по 9828 гривень за кожну.
 
Як бачимо, спільними зусиллями можна зробити все для покращення життєдіяльності територіальної громади.
 
         Відповідно до  затвердженого Плану Перспективного розвитку району та Стратегії села на період 2019-2021 роки сільською радою заплановано наступні заходи:
 
завершення поточного ремонту дороги по вулиці Миру села Гнатівка;
ремонт дороги по вулиці Нагірна села Сальниця;
закінчення поточного ремонту дороги по вулиці Гузенка, провулку Братів Павленків села Сальниця за умови дофінансування даного проекту з районного бюджету;
закінчення ремонту частини фасаду Будинку культури с.Сальниця при умові дофінансування проекту з районного бюджету;
будівництво огорожі навколо парку і кладовища села Сальниця;
освітлення вулиць Тімірязєва, Європейська, Сонячна с.Сальниця та вулиці Миру с.Гнатівка;
будівництво дитячого ігрового майданчика в селі Сальниця.
 
 
 
 
Переглядів: 940