Делегація Вінницької області

З 27 по 29 січня 2019 року делегація Вінницької області перебуває з офіційним візитом у Республіці Румунія на запрошення Президента Ясської повітової Ради Марічела Попа. 

До складу входять голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник керівника виконавчого апарату обласної Ради Інна Кухарчук, працівники виконавчого апарату обласної Ради, депутати обласної Ради та голови 13 районних та трьох сільських рад Вінниччини, у тому числі від Хмільницького району - Зоя Бонсевич - голова районної ради, Юрій Шевченко - Кривошиївський сільський голова. 
 
Основна мета візиту вінницької делегації – участь у міжнародному науково-практичному семінарі «Досвід функціонування системи місцевого самоврядування та децентралізації у Республіці Румунія».
 
Під час перебування за кордоном вінницька делегація ознайомиться із роботою Парламенту Республіки Румунія – Палатою депутатів, Сенату у м. Бухарест. Також проведуть низку зустрічей, де на досвіді Румунії обговорять питання децентралізації управління на регіональному та місцевому рівнях. Запланована зустріч із Президентом Ясської повітової Ради  Марічелом Попа, віце-президентами, секретарем Ясської повітової Ради, керівниками муніципалітетів та округів з метою обговорення питань функціонування органів місцевого самоврядування, обміну досвідом децентралізації управління на регіональному та місцевому рівнях.
 
Учасники офіційної делегації  ознайомляться з системою адміністративно-територіального устрою Республіки Румунії, з організацією роботи центральних та місцевих органів влади і управлінь.
Джерело: Вінницька обласна Рада
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 781