Різдвяні барви

17 січня 2019 року у районному Будинку культури відбувся фестиваль колядок «Різдвяні барви».

На святі були присутні: архієпископ Вінницької і Брацлавської єпархії УПЦ   Михаїл, благочинний протоієрей Хмільницького благочиння УПЦ Іван, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації, депутат Вінницької обласної ради Олександр Крученюк, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, заступник Хмільницького міського голови Андрій Сташко, духовенство Хмільницького благочиння УПЦ. 
Керівники області, району та міста привітали присутніх із відкриттям фестивалю. 
Зокрема, голова районної ради Зоя Бонсевич у своєму вітальному слові зазначила, що Різдво - надзвичайне свято, що пробуджує в людях найвищі почуття, закликає до внутрішнього відродження та оновлення, дарує духовну радість, цьогоріч Різдво особливо урочисте для нашого народу. Адже приносить нам благу звістку разом із Томосом про надання автокефалії українській православній церкві.
У вітальному слові архієпископа Михаїла прозвучала подяка за прекрасний концерт, за чудову піднесену атмосферу, яка панувала в залі. Архієпископ привітав всіх присутніх із знаменною вікопомною подією – наданням  Томосу Українській Православній Церкві та висловив впевненість у майбутньому духовному розквіті нашої країни.
У програмі фестивалю взяли участь церковні хори з усіх парафій Хмільницького благочиння та фольклорні колективи Хмільницького району. У їх виконанні прозвучали традиційні українські колядки, які славлять народження Спасителя Ісуса. 
У присутніх залишились незабутні враження від виступів колективів.
А свято стало ще одним доказом того, що у районі шанують народні традиції та звичаї,  бережуть кращі культурні та духовні надбання нашого народу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 839