Обговорення перспективного плану розвитку

18 січня 2019 року відбулися розширені засідання виконкомів Петриківської, Уланівської і Крижанівської сільських рад, на яких було проінформовано присутніх про проведену роботу за останні три роки та обговорено і визначено перспективні плани розвитку територій. Участь у заходах взяли перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, заступник керівника апарату райдержадміністрації Олена Грицишина, члени виконкомів, активні жителі громад.

Як зазначив Петриківський сільський голова Микола Доманський, основним орієнтиром розвитку територіальної громади протягом  2015-2018 років була стратегія розвитку громади, відповідно до якої щорічно розроблялась програма соціально-економічного розвитку.
 
          Спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району та області, держави, інвесторів і жителів громади за ці роки  вдалося дещо покращити соціальну інфраструктуру та умови проживання громадян.
 
     Зокрема,  було  введено в експлуатацію після капітального ремонту клуб в с. Петриківці, виготовлено та встановлено зупинки в с. Сміла та в с. Петриківці, зроблено поточний ремонт в клубі с. Подорожня, проведено ремонт дороги до с. Сміла. Також введено в експлуатацію після капітального ремонту водогін в с. Петриківці, фактично проведено вуличне освітлення по центральних вулицях трьох сіл. Крім цих робіт в 2018 році встановлено дитячий майданчик в с. Петриківці.   Щороку проводиться поточний ремонт доріг
 
Після обговорення було одноголосно підтримано основні завдання перспективного  плану розвитку громади на 2019 – 2021 роки:  закінчити капітальний ремонт водогону в с. Подорожня, продовжити освітлення вулиць в населених пунктах,   провести поточний ремонт вулиць.
 
За словами Уланівського сільського голови Сергія Голубенка впродовж трьох останніх років вдалося зробити багато корисних для людей справ.  В дитячому садку с. Уланова проведено ремонт системи водопостачання та водоподачі , проведено реконструкцію системи опалення в Уланівському БК, підведено водопровід до Уланівського БК. В будівлі бібліотеки-музею зроблено заміну  покрівлі, встановлено вікна, двері та ін. В 2016 році в приміщення ДЮСШ на стадіоні с. Уланова було закуплено металопластикові вікна та  двері.
 
За рахунок сільськогосподарських виробників було зроблено облаштування закладів культури та освіти, проведено ремонти доріг, встановлено пам’ятник вдовам в селі Пагурці , упорядковано територію біля пам’ятників в селі Тараски та Чепелі.
 
               Завдяки перемозі в обласному конкурсі проекту «Тут був Шевченко – геній наш крилатий» була облаштована  центральна площа в с. Уланові тротуарною плиткою. Також, за рахунок проекту «Діти – квіти України в селі Воронівці встановлено дитячий майданчик біля НВК . В Уланівському ДНЗ було відкрито  спортивний  зал для діток  та кабінет психолога.
 
В Уланівському будинку культури зроблено капітальний ремонт фойє; облаштовано внутрішню вбиральню; проведено поточний ремонт гурткової кімнати.
 
Було відновлено лінії вуличного освітлення в населених пунктах територіальної громади , крім того, спільними зусиллями сільської ради та населення відновлено вуличне освітлення по трьох в Уланові.  
 
В 2017 році Уланівська сільська рада стала переможцем обласного екологічного проекту: «Вдосконалення системи збору, складування твердих побутових відходів та утримання в належному стані сміттєзвалища». Відповідно до проект було придбано екскаватор-бульдозер БАМ-2014 на базі МТЗ 82.1.
 
В 2017 році Уланівська сільська рада стала переможцем районного конкурсу розвитку територіальних громад з проектом «Енергозбереження – це майбутнє розвитку громади» відповідно до якого було проведено капітальний ремонт адміністративної будівлі Уланівської сільської ради з утепленням фасаду.
 
В 2017 році на обласному конкурсі переміг проект «Дітей любов’ю обгорнем й теплом» ,  завдяки якому проведено реконструкцію системи опалення шляхом встановлення резервного джерела теплопостачання для Уланівського ДНЗ «Берізка». Крім того, проведено  ремонт даху будівлі Уланівської музичної школи, придбано програмний продукт для створення «Єдиного реєстру пацієнтів», у теплено ОЗШ І-ІІІ ступенів с. Уланів
 
В 2018 році проводився поточний ремонт доріг, освітлено вулиці чотирьох вулиць в селі Уланові та одну вулицю в селі Воронівці. 
 
          Після обговорення було затверджено перспективний план розвитку Уланівської територіальної громади, де основними завданнями визначено розвиток інфраструктури населених пунктів, ремонт доріг та ін..
 
           Як зазначив Крижанівський сільський голова Валерій Назарук , впродовж трьох років було проведено чимало роботи задля покращення життєзабезпечення громади. Зокрема, був проведений поточний ремонт доріг, проведено капітальний ремонт сільського клубу в селі Слобода-Кустовецька, для покращення матеріально-побутових умов ДНЗ «Сонечко» с.Крижанівка було придбано інвентар, меблі, іграшки, розвиваючі ігри; -побудовано приміщення котельні; придбано твердопаливний котел, безперебійник, акумулятор. За ці роки було проведено капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко» в с.Крижанівка, для сільського клубу було придбано тенісний стіл.
 
Після обговорення відповідно до плану перспективного розвитку району та Стратегії села на період 2019-2021 роки  визначено такі основні заходи: завершення поточного ремонту дороги с.Осична , встановлення дитячого ігрового майданчика біля ДНЗ «Сонечко» с.Крижанівка; насадження дерев в парковій зоні в селі Слобода-Кустовецька , розчистка греблі ставка села Слобода-Кустовецька.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 912