Обговорення перспективного плану розвитку

25 січня 2019 року відбулося розширені засідання виконкомів Кривошиївської і Рибчинецької сільських рад. Сільські голови проінформували присутніх про проведену роботу за три останні роки та запропонували для обговорення  план та перспективи розвитку територіальної громади на 2019-2021 роки.

Участь у засіданнях взяв перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк , заступник керівника апарату райдержадміністрації Олена Грицишина, члени виконкомів, активні жителя громад.  
 
За словами Кривошиївського  сільського  голови  Юрія Шевченка,  починаючи з 2010 року сільська рада активно приймала  участь у різноманітних грантових проектах розвитку громад, що дало можливість вирішити багато проблемних питань життєдіяльності територіальної громади.
 
 Впродовж  2016 року було реалізовано проект-переможець 13 обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Спортивний майданчик для НВК с.Колибабинці», завдяки якому було створено  спортивний центр відпочинку  молоді на базі навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи – І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний закладс.Колибабинці ; також завдяки перемозі в першому  районному конкурсі  проектів розвитку територіальних громад  «Пам'ять про них збережуть обеліски»  вдалося провести  поточний ремонт  меморіалу  Другої світової війни.
 
На протязі 2017 року сільською радою було реалізовано проект-переможець  14 обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Розвиток зеленого туризму – запорука розвитку громади», що дало можливість створити умови для розвитку туризму в Кривошиївській громаді .
 
Також проект-переможець 14 обласного конкурсу  розвитку територіальних громад « Запровадження системи збору та утилізації твердих побутових відходів».  В ході реалізації цього - проекту проведено семінар з проблем пов’язаних з охороною довкілля та здоров’ям населення, придбано трактор «Беларус-82.1», причіп 2ПТС-4, відвал.
 
Завдяки перемозі в другому районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад проекту «Створення економної системи освітлення сільських вулиць» було освітлено чотири вулиці сіл Кривошиї та Колибабинці.
 
На протязі 2018 року сільською радою було реалізовано один проект та продовжується реалізація ще  трьох проектів.
 
За  рахунок коштів держаної субвенції на проект «Реконструкція дорожнього покриття вулиці Польова село Кривошиї та вулиці Колгоспна село Колибабинці» було відремонтовано дорожнє покриття двох вулиць загальною протяжністю 1 620 м.
 
Проект-переможець у 15 обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Встановлення майданчиків для збору твердих побутових відходів – спільний крок до чистоти довкілля», який розроблений на основі договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів Кривошиївської та Сьомаківської сільських рад, реалізується  з метою створення умов для запровадження системи збору  твердих побутових відходів на території Кривошиївської та Сьомаківської сільських рад.  Цей проект перебуває в стадії завершення, наразі  придбано 30 контейнерів для сміття, придбано та встановлено 5  контейнерних майданчиків, залишилося придбати та встановити 5  контейнерних майданчиків та спеціалізоване навісне обладнання на трактор.
 
Проект –переможець 15 обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Створення економноїсистемиосвітлення сільських вулиць – крок до європейського життя» перебуває в стадії завершення,заплановано встановити освітлення вулиці М.Голюка в селі Кривошиї та вулиці Жовтневу в селі Колибабинці. Повністю завершені роботи по вулиці Жовтневій в селі Колибабинці.
 
В другому районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад переміг проект «Завершальна фаза створення економної  системи  освітлення сільських вулиць». Основною метою є освітлення 3 вулиці в селі Кривошиї та 3 вулиць в селі Колибабинці, що в свою чергу дало б змогу освітити 90% усіх вулиць на території сільської ради.
 
За словами сільського голови Юрія Шевченка саме в результаті реформи децентралізації  збільшилися бюджети розвитку усіх рівнів – це надало можливість спрямувати додаткові кошти на реалізацію інфраструктурних проектів. Наприклад, вдалося впровадити дієвий механізм – об’єднати  зусилля  органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, представників бізнесу, жителів громади для вирішення спільної мети.
 
Відповідно до  затвердженого Плану Перспективного розвитку району та Стратегії розвитку територіальної громади  на період 2019-2021 роки сільською радою заплановано визначено такі основні заходи:
 
створити спільне комунальне підприємство із Сьомаківською сільською радою;
 
завершити усі розпочаті у попередні роки проекти;
 
провести  поточний ремонт доріг 4 вулиць в селі Колибабинці;
 
провести  поточний ремонт  доріг 3  вулиць в селі Кривошиїі;
 
провести капітальний,  поточний ремонт доріг в селі Колибабинці та в селі Кривошиї; провести капітальний ремонт дороги від села Кривошиї до села Колибабинці; встановити освілення 4 вулиць в селі Колибабинці та 2 вулиць в селі Кривошиї.
 
     Як зазначив Рибчинецький сільський голова Володимир Устименко , впродовж звітного періоду було, зокрема, відкрито  центр «Дозвілля» для святкування  урочистих подій та поминальних обідів , побудована сучасна автобусна  зупинка в центрі села Рибчинці. Також проведено роботи по ремонту сільського клубу, а саме встановлено пластикові вікна та двері , перекрито  шифером дах будівлі. Частково проведено освітлення вулиць двох вулиць, просипано дорогу по двох вулицях та ін..
 
       Було обговорено та визначено основні завдання до перспективного розвитку територій Рибчинецької сільської ради на 2019-2021 роки, а саме завершити ремонт клубу та освітлення вулиць, встановити 2 автобусні зупинки та ін..
 
Перспективні плани розвитку територій зазначених сільських рад було одноголосно підтримано.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 771