Загальні збори громадян

1 березня 2019 року в селах Маркуші та Пустовійти відбулися загальні збори громадян.  Участь у зустрічах  взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, представники управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об’єднаного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області, ТОВ "Енера-Вінниця", жителі громад.

На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Маркушівський сільський голова Володимир Дрончак, Пустовійтівський сільський голова Оксана Чекотун розповіли про зроблену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
 
Заступник начальника відділу адресних допомог та соціальних компенсацій управління соціальної та молодіжної політики Олена Шаповалова проінформувала присутніх про монетизацію субсидій у 2019 році. Зокрема, було зазначено, що вже з березня 2019 року всі, кому призначено субсидію з жовтня місяця 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. Субсидія «старим» субсидіантам буде перерахована грошовим переказом через  Ощадбанк на відповідні рахунки, а пенсіонери отримають ці кошти  одночасно з пенсією.
 
Головний спеціаліст по контролю за призначенням пенсій Хмільницького об’єднаного управління пенсійного Фонду України Вінницької області Тетяна Вторук проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
 
Зокрема, було зазначено, що з 1 січня 2019 року максимальний розмір пенсійної виплати незалежно від виду пенсії встановлюється на рівні 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян - 1497 грн * 10 = 14970 грн.  
 
 Починаючи з 2019 року призначення пенсії за віком проводиться із застосуванням середньої зарплати за останні три роки, тобто за 2016, 2017 та 2018 роки, та вартості одного року стажу – 1%
 
Також,  з 1 березня 2019 року відбудеться автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
 
Головний адміністратор ТОВ "Енера-Вінниця" Яна Бабюк проінформувала про порядок оплати за світло. 
 
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і голова районної ради Зоя Бонсевич звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
 
Сільськими головами було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 756