Загальні збори громадян. Скаржинці, Уланів

06 березня 2019 року в селах Скаржинці та Уланів  відбулися загальні збори громадян.  

Участь у зустрічах  взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, представники департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації,  управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об’єднаного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області, жителі громад.
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Скаржинецький сільський голова Людмила Стрельчик, Уланівський сільський голова Сергій Голубенко розповіли про зроблену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
Представник департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації  розповіла про новий механізм монетизації субсидій громадянам: вже з 12 березня субсидіанти отримають "живі" гроші для оплати житлово-комунальних послуг. Пенсіонери - разом із пенсією, а інші громадяни на рахунки в Ощадбанку.
Начальник Хмільницького об’єднаного управління пенсійного Фонду України Вінницької області Людмила Майструк проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
Так, починаючи з 2019 року призначення пенсії за віком проводиться із застосуванням середньої зарплати за останні три роки, тобто за 2016, 2017 та 2018 роки, та вартості одного року стажу – 1%
 
Вже  з березня 2019 року відбувається автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і голова районної ради Зоя Бонсевич звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
 
Сільськими головами було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 922