Загальні збори громадян в селі Мар’янівка

11 березня 2019 року в селі Мар’янівка  відбулися загальні збори громадян. 

Участь у зустрічі  взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, представники управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об’єднаного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області, жителі громади.
 
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Мар’янівський сільський голова Аделя Благовісна розповіла про проведену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
 
Представник управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації  розповіла про новий механізм монетизації субсидій громадянам: вже з 12 березня субсидіанти отримають "живі" гроші для оплати житлово-комунальних послуг. Пенсіонери - разом із пенсією, а інші громадяни на рахунки в Ощадбанку.
 
Представник Хмільницького об’єднаного управління пенсійного Фонду України Вінницької області проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
 
Так, починаючи з 2019 року призначення пенсії за віком проводиться із застосуванням середньої зарплати за останні три роки, тобто за 2016, 2017 та 2018 роки, та вартості одного року стажу – 1%
 
З березня 2019 року відбувається автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
 
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і голова районної ради Зоя Бонсевич звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
Сільським головою було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
Переглядів: 791