Загальні збори громадян. Кустівці, Лозна.

12 березня 2019 року в Кустівцях і в Лозні Хмільницького району відбулися загальні збори громадян. 

Участь у зборах взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, представники управлння соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області.
 
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Кустівецький сільський голова Петро Гладкий, Лознянський сільський голова Світлана Якушевська розповіли про зроблену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
 
Учасників зборів було проінформовано про монетизацію субсидій у 2019 році. Так,  вже з 12 березня 2019 року всі, кому призначено субсидію з жовтня місяця 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. Субсидія не пенсіонерам буде перерахована грошовим переказом через  Ощадбанк на відповідні рахунки, а пенсіонери отримають ці кошти  одночасно з пенсією.
 
Щодо змін в перерахунку пенсій було сказано, що  індексація відбувається за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
 
Заступник голови райдержадміністрації Микола Чикотун і голова районної ради Зоя Бонсевич звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
 
Сільськими головами було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1345