Загальні збори громадян. Голодьки, Куманівці.

15 березня 2019 року в селах Голодьки та Куманівці відбулися загальні збори громадян.

Участь у зустрічі з людьми взяли заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, представники управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об’єднаного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області, жителі громад.
 
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Сільські голови територіальних громад розповіли про проведену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
 
Заступник начальника відділу адресних допомог та соціальних компенсацій управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації Олена Шаповалова  розповіла про новий механізм монетизації субсидій громадянам: вже з 12 березня субсидіанти отримують "живі" гроші для оплати житлово-комунальних послуг. Пенсіонери - разом із пенсією, а інші громадяни на рахунки в Ощадбанку.
 
Заступник начальника Хмільницького об'єднаного управління пенгсійного фонду України Вінницької області Таїсія Михальнюк проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
 
Так, починаючи з 2019 року призначення пенсії за віком проводиться із застосуванням середньої зарплати за останні три роки, тобто за 2016, 2017 та 2018 роки, та вартості одного року стажу – 1%
 
З березня 2019 року відбувається автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
 
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і голова районної ради Зоя Бонсевич звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
 
Сільськими головами було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1138