Третій районний фестиваль щедрівок і колядок

Щедра на таланти наша хмільницька земля. Вміють у нас і працювати, і гостей частувати, і пісню заспівати.

Тож традиційно, під час новорічно-різдвяних свят, проходить у Хмільницькому районі фольклорний фестиваль щедрівок та колядок «Защедруймо нашій господині – славній Україні». Фестиваль у районі проводиться вже втретє. Цьогоріч дорогих гостей приймала Куманівецька територіальна громада на чолі з сільським головою Андрієм Петровичем Титулою. Гостинний господар у смушевій козацькій шапці, кожусі та чоботах радо вітав усіх, хто завітав на свято до Куманівець.

Та, перш ніж поринути у святкову атмосферу, що панувала  на площі біля сільського Будинку культури, кожен із приїжджих мав пройти через митницю, де на нього очікували і митники, і циганки, які всю правду про майбутнє можуть розказати…

Коли ж, зрештою,  гості в’їжджали в село, то ще по дорозі до місця проведення фестивалю, радували око прикрашені велетенськими цукерками та повітряними яскравими кульками стовпи.

А що вже за краса чекала на всіх біля Будинку культури! Сільські територіальні громади приготували неймовірні світлиці. Завішані рушниками та хустками, із старовинними предметами побуту та посудом. Яких тільки страв вправні господині не наготували! І пампушки, і вареники, і ковбаси, і печеня, і риба, і крученики… Всього не злічити. Юшка у казанах, плов, духмяний чай не давали замерзнути нікому з присутніх.

З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись очільники району – голова районної ради Зоя Бонсевич та голова районної державної адміністрації Максим Мазурик. Крім того, ведучі свята зачитали вітальну листівку, яку надіслав депутат Вінницької обласної ради Олександр Крученюк.

На сцені виступали творчі колективи, що приїхали, практично, з усіх територіальних  громад району.

А на дитячій локації розважались найменші учасники свята. Служба у справах дітей райдержадміністрації, районного ЦСССДМ не давали малечі сумувати: танцювали з дітками навколо ялинки, грали в ігри, загадували загадки, співали караоке.

Свято вдалося, всі щиро дякували господарям і домовлялись неодмінно зустрітись за рік на четвертому районному фестивалі, який обов’язково відбудеться!

 

 

Переглядів: 1030