Наступний етап послаблення карантину

Упродовж останніх двох тижнів спостерігається приблизно однакова кількість нових захворілих та видужалих по країні. Епідемічна ситуація в більшості областей дає змогу з 1 червня відкрити спортивні зали та фітнес-центри, заклади освіти, запустити міжобласне автомобільне сполучення та залізничні перевезення. Рішення щодо зняття тих чи інших обмежень в кожній області ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС.

Отже, з 1 червня в Україні буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація. 
 
– Якщо ми говоримо про користування фітнес-центрами, то обов’язково, щоб на вході до закладу відбувався термоскринінг. Якщо температура 37,2 градуси і вище, то людина не допускається. Ми рекомендуємо, щоб були антисептики на вході. Працівники закладів повинні бути одягнуті в маски та респіратори. МОЗ розробило цілий список рекомендацій, із якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті, – наголосив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу. 
 
Переглянути повний список рекомендацій МОЗ щодо роботи спортивних залів та басейнів можна ТУТ. 
 
– Відповідно перехід на наступний етап пом’якшень у кожному регіоні можливий лише тоді, якщо область відповідає усім критеріям, – підкреслив Максим Степанов.

 

https://vinrada.gov.ua

Джерело: https://vinrada.gov.ua/vidsogodni-ukraina-perehodit-do-nastupnogo-etapu-poslablennya-karantinnih-obmezhen.htm

Переглядів: 685