Районна комісія з питань ТЕБ та НС

15 червня 2020 року під керівництвом голови Хмільницької районної державної адміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю членів районної комісії з питань ТЕБ та НС , члени районного оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території Хмільницького району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

В ході роботи було розглянуто та обговорено питання:

  • про посилення протиепідемічних заходів в районі.
  • про посилення протиепідемічних заходів в закладах освіти,  культури і мистецтва та проведення релігійних заходів в храмах та молитовних будинках району.
  • про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Щодо посилення протиепідемічних заходів в закладах освіти,  культури і мистецтва та проведення релігійних заходів в храмах та молитовних будинках району Комісія вирішила:

  • Категорично заборонити проведення масових заходів, очних занять, консультацій.
  • Продовжити максимальне використання дистанційних технологій навчання в усіх прийнятих випадках та комбінувати їх з очним навчанням. Планувати очні заняття переважно для видів діяльності, які неможливо реалізувати у дистанційному форматі.
  • Забезпечити видачу документів про освіту  випускникам із суровим дотриманням вимог протиепідемічних заходів, почергово запрошуючи групами до 10 осіб в масках, рукавичках, з миттям рук дезрозчинами.
  • Посилити контроль за роботою допоміжно – обслуговуючого персоналу, забезпечивши суворе дотримання вимог щодо вологого прибирання та провітрювання приміщень, використання дезінфекційних та миючих засобів, одноразових паперових серветок та рушників тощо.
  • Дозволити проведення в храмах та молитовних будинках району за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням всіх санітарно - епідеміологічних вимог, фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі ( замість раніше встановлених 5 кв. метрів приміщення).
  • Посилити контроль щодо відвідування користувачами музейних закладів району, а саме: перебування в приміщенні  не більше одного відвідувача на 1,5 – 2 кв.м. та проведення екскурсій не більше 5 чоловік за умови наявності у відвідувачів респіраторів, захисних масок, в т.ч. виготовлених самостійно.
  • Не відновлювати діяльність закладів культури. Зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, якщо на них буде перебувати більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

Стосовно посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів автомобільним транспортом Комісія вирішила: 

Автомобільним перевізникам під час перевезення пасажирів:

  • Забезпечити дотримання санітарних і протиепідемічних норм, зокрема, зобов’язати водіїв неухильно виконувати вимоги постанови головного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №23 « Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при надані послуг з перевезення  пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби  (COVID-19)”.
  • Рекомендувати перевізникам визначити відповідальну особу, яка на автостанціях району, та на проміжних зупинках під час посадки до автобуса здійснюватиме температурний скринінг пасажирів та перевірятиме наявність засобів індивідуального захисту (респіратора, або захисної маски та рукавичок)

ПРОТОКОЛ районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15.06.2020 № 34 

http://rda-hm.gov.ua

Переглядів: 599