Робоча поїздка до Хмільницького району

7 липня 2020 року, під час робочої поїздки до Хмільницького району, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов провів зустріч із громадою міста Хмільник.

До спілкування з мешканцями міста-курорту долучились заступник голови ОДА Олександр Піщик, керівники Нацполіції, прокуратури, СБУ області, департаментів та служб ОДА, а також перший заступник голови держлісагентства України Сергій Власенко.
Більшість озвучених питань торкалась розвитку інфраструктури на території громади, зокрема, будівництва та ремонту доріг, дитячих садків, спортивних об’єктів і молодіжного центру.
 
Важливим питанням, яке піднімалось в ході зібрання, стала реконструкція приміщення КЗ «Дошкільний навчальний заклад №1 (ясла-садок) «Пролісок» м. Хмільник в рамках програми «Велике будівництво». Зараз на об’єкті розпочато підготовчі роботи. Будівельні роботи поки не розпочаті через низьку якість поданого міською радою проекту на проведення реконструкції. Його потрібно допрацювати і отримати відповідні дозволи. Олександр Піщик підкреслив, що проект в новій редакції так і не подано для розгляду. Крім того, є питання щодо підрядника, який виграв тендер, адже, за висновками фахівців, будівельні матеріали придбані за завищеними цінами.
 
З огляду на ситуацію, Сергій Борзов наголосив, що всі сторони, які дотичні до даного будівництва, мають докласти максимум зусиль, аби до 1 вересня роботи у дошкільному навчальному закладі були повністю завершені і діти пішли в оновлений дитячий садок.
Згадували і «викрадення дельфінів», і негативні наслідки дистанційного навчання під час карантину.
Та найбільшу увага під час прийому голови ОДА привернуло  незаконне вирубування лісів на території району. До того ж, Хмільницькому лісництву підпорядковані й лісові угіддя Літинського та Козятинського районів. Начальник Управління СБУ у Вінницькій області повідомив, що розслідування тривають - наразі оголошено три підозри. Досить дивними залишаються й обставини самогубства місцевого лісника.
Після почутих фактів і отриманих документів присутній на зустрічі  перший заступник голови держлісагентства України Сергій Власенко запевнив, що  буде  проведена перевірка, зібрані матеріали  та передані до поліції. Окрім того, на час розслідування він відсторонив директора ДП "Хмільницького лісового господарства" Тараса Ющинського, а начальника обласного управління лісгоспу завтра теж чекає перевірка. 
 
За підсумками проведеної зустрічі Сергій Борзов висловив переконання, що подібна взаємодія є досить корисною для розвитку громад та району в цілому.
«Сьогодні я почув людей та їх проблеми – для мене це важлива інформація, - переконаний Сергій Борзов. – Питання  стосуються життя в громаді: будівництво інфраструктурних об'єктів, якості доріг та незаконна вирубка лісів. Згадали і про резонансну справу дельфінів. Працівники правоохоронних органів зафіксували всі звернення щодо порушення закону і всі звернення громадян зібрані та будуть розглянуті у відповідному порядку найближчим часом».
 
 
 
 
 
https://www.facebook.com/rda.hm
Переглядів: 743