Хмільницьке бюро правової допомоги інформує

08 липня  відзначається День родини. Родина для кожного з нас є найціннішим та найдорощим, родина це те , що дарує нам радість, впевненість та щастя.  Останнім часом багато пар живуть спільно, однією сім’єю без державної реєстрації шлюбу сааме тому в приміщенні Хмільницького бюро правової допомоги    проведено круглий стіл на тему «Правове регулювання прав та обов’язків осіб, що проживають у цивільному шлюбі».

Участь в проведенні круглого столу прийняли працівники  Хмільницького районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, Служби у справах дітей Хмільницької райдержадміністрації , Хмільницького міськрайонного відділу філії ДУ «Центр   пробації у Вінницькій області».
Під час проведення круглого столу обговорено ряд питань, серед яких: визначення походження дитини, порядок призначення аліментів, спільне майно ,поділ  майна,  спадкування тощо.
Особливу увагу звернуто на оформлення майна придбаного за спільні кошти чоловіка та жінки, проте оформленого на когось одного з них. Якщо при зареєстрованому шлюбі це не має юридичного значення , то за умов вільних відносин значення є суттєвим. Тому , все майно яке придбавається  фактичним подружжям за спільні кошти потрібно оформлювати на двох, у спільну часткову власність. Пам’ятаймо, що шлюб здійснюється на небесах а майно ділиться на землі.
 
Начальник відділу                                                                                           Мариніч Г.В.
 
 
 
 
Переглядів: 570