Хмільницьке управління ГУ ДПС інформує

Головне управління ДПС у Вінницькій областіінформує, що 19 червня 2020 року набрав чинності наказ Національного агенства з питань запобігання корупції від 19.05.2020 №204/20 «Про затвердження Змін до порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій», який дозволяє ефективніше реагувати на факти неподання суб’єктами декларування е-декларацій.

Документ вносить необхідні поправки до Порядку перевірки факту подання декларацій, які були передбачені останніми змінами до Закону України «Про запобігання корупції», ухваленими в кінці 2019 року.

Зокрема, змінами передбачено наступне:

- останнім днем роботи суб’єкта декларування визначається фактична дата, коли він виконував свої повноваження. Раніше останнім днем роботи вважалася дата видачі працівнику трудової книжки в зв’язку з припиненням повноважень. 

- установи мають 5 робочих днів для того, аби перевірити, чи подав суб’єкт декларування, що припиняє свої повноваження, декларацію. Цю перевірку вони мають почати на 20 робочий день після того, як працівник звільняється.  У попередній редакції було два різних строки, які залежали від підстав звільнення – з ініціативи роботодавця чи працівника.

- установа, яка надсилає до НАЗК повідомлення щодо неподання або несвоєчасного подання декларації суб’єктом декларування, який більше не працює в органі влади, має вказати в такому документі дату припинення повноважень цього працівника. До такого повідомлення додаються копії документів, що підтверджують дату припинення діяльності працівником. Раніше такі заходи не вимагалися.

Нагадуємо, що такі повідомлення треба надсилати окремо стосовно кожного суб’єкта декларування за встановленою формою:https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/81/f495895n44.doc

Звертаємо увагу, повідомлення надсилаються лише поштою на адресу: бульвар Дружби Народів, 28, м. Київ, 01103. 

Додатково надсилати повідомлення електронними засобами не потрібно.

Переглядів: 510