День пам‘яті захисників України


29 серпня в Україні з метою належного вшанування пам'яті загиблих учасників Антитерористичної операції в Україні, українських військовослужбовців та учасників добровольчих батальйонів, утвердження високої патріотичної культури в суспільстві, виховання в молоді поваги до полеглих за Незалежність Батьківщини встановлено
День пам’яті.

29 серпня 2014 року – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через шість років у цей день так само болить. Саме 29 серпня почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців. Тоді ж країна дізналася, що українські військові потрапили у "котел".
 
Збройні сили РФ впритул розстріляли колону українських військових разом із трьома своїми полоненими десантниками. Іловайський котел забрав життя 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.
Серед загиблих – і славні сини Подільського краю, безсмертний подвиг яких золотими літерами вписаний у літопис української бойової слави, у літопис людської мужності і відваги.
 
Ми з сумом і скорботою згадуємо про ті події. Вкотре висловлюємо  співчуття рідним загиблих Героїв в Іловайському котлі!  Ми не забули про їх подвиг! Світла та вічна пам’ять Героям!
 
Переглядів: 546