Районна комісія з питань ТЕБ та НС

14 вересня в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови райдержадміністрації  Максима Мазурика. Було розглянуто та обговорено питання про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу СОVID -19, спричинену коронавірусом SARS - СоV-2 в загальноосвітніх навчальних закладах району станом на 14 вересня 2020 року.

СЛУХАЛИ: начальника відділу освіти РДА - Жука А.А., начальника Хмільницького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області – Грушка В.В.,  завідувача ВСП Хмільницький міськрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Вінницький обласний  лабораторний центр МОЗ України» - Бойка В.М.

           11-12 вересня 2020р. у двох учителів КЗ ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Великий Митник підтверджено захворювання на COVID-19 (методом ПЛР). Фахівцями   ВСП Хмільницький МРВЛД визначені контактні особи. Станом на 14.09.2020 р. серед педагогічного колективу навчального закладу  зареєстровано  5 підозр на COVID-19. Згідно наказу МОЗ України від 16.06.2020 року №1411 «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)» контактні особи обстежуються методом ПЛР на 14 добу після контакту.     

          За результатами доповіді та з урахуванням обговорень, з метою ефективної протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID -19, спричиненої коронавірусом SARS - СоV-2 серед учнів та педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів району  Комісія вирішила:

1. Відділу освіти Хмільницької РДА (Жуку А.А.):

1.1. Перевести освітній процес в КЗ ЗЗСО I-IIІ ст. с. Великий Митник на дистанційну форму навчання терміном 14 календарних днів до 25 вересня 2020 року.

1.2. Забезпечити дотримання усіх протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19» під час роботи загальноосвітніх навчальних закладів  в умовах адаптивного карантину.

2. Хмільницькому  РУ ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Грушку В.В.):

2.1. Забезпечити постійний контроль за дотриманням загальноосвітніми навчальними закладами рекомендацій, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах  освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID -19» та правил санітарно – гігієнічного та протиепідемічного режимів в процесі роботи.

3. ВСП Хмільницький МРВЛД ДУ «ВОЛЦ  МОЗ України» (Бойку В.М.):

3.1. Забезпечити проведення протиепідемічних заходів у разі надходження інформації про ускладнення епідситуації у загальноосвітніх навчальних закладах району.

3.2.  Продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики захворювань  на гостру респіраторну хворобу СОVID -19, спричинену коронавірусом SARS - СоV-2 на офіційних медіа – ресурсах району.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника Хмільницького  РУ ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Грушка В.В.).

ПРОТОКОЛ

Переглядів: 499