Зустріч з головами районних рад Вінниччини

29 грудня 2020 року голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів робочу зустріч з головами районних рад Вінниччини. 
У зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, заступники Ігор Івасюк, Анатолій Ткач і голови шести райрад: Юрій Слабчук (Хмільницька райрада), Анатолій Бешлей (Жмеринська райрада), Василь Неборецький (Тульчинська райрада), Віталій Савчук (Гайсинська райрада), Іван Телеватюк (Могилів-Подільська райрада), Ігор Шутак (Вінницька райрада).

Обговорювалися питання проведеної роботи та плани районних рад на 2021 рік. Особливу увагу було приділено питанням передачі соціально важливих закладів освіти, охорони здоров’я, культури, спорту з районної у комунальну власність новостворених громад,  проблематиці прийнятих районних бюджетів і фінансового забезпечення функціонування районних рад.
 
Після активного обговорення проблемних питань Вячеслав Соколовий наголосив, що процес децентралізації передбачає передусім не ліквідацію соціально значимих установ, а, навпаки, наближення всіх необхідних послуг до населення, і саме цим принципом потрібно керуватися у своїй роботі і облраді, і в районних радах.
 
За підсумками зустрічі, Вячеслав Петрович запропонував направити звернення до Верховної Ради України щодо врегулювання питання фінансового забезпечення функціонування районних рад через внесення законодавчих змін до Бюджетного Кодексу України.
 
 
 
 
 
Джерело:https://vinrada.gov.ua
Переглядів: 755