Народу вічний оберіг

     19 серпня в селі Білопілля Хмільницького району в єдиному на Вінниччині Музеї Хліба відбулося обласне свято обрядових хлібів і дідухів «Народу вічний оберіг», приурочене до 30-ї річниці незалежності України та 35-річчя відкриття Музею Хліба. Організаторів і гостей заходу привітали заступник голови Хмільницької районної ради Василь Карпінець, заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Олександр Пузир, голова Глуховецької територіальної громади Олександр Амонс.

     На території музейного комплексу були представлені виставка "Колос достатку" - вироби з дідухів з цілющих трав і зернових культур. З усієї області майстрині привезли обрядові хліби та короваї з нового урожаю, які завжди випікали українці до релігійних і народних свят. Учасники та гості свята мали можливість оглянути їх на вишитих рушниках.

     Кращі майстри -умільці народних промислів Вінниччини та району проводили майстер-класи для усіх охочих і продавали свої вироби. Бджолярі представили різноманітну медову продукцію, які також можна було придбати.

    Відбувся кронкурс "Подільські пироги" - різних видів, форм і розмірів пирогів з цікавими начинками, які представлені майстринями здобної випічки.

    На святі усіх бажаючих частували юшкою і пирогами, а святковий настрій створювали кращі творчі колективи району та Вінниччини.

                      

Переглядів: 291