Фестиваль "Картопля по-уланівськи"

     21 серпня в селі Уланів Хмільницького району вперше відбувся кулінарний фестиваль «Картопля по-уланівськи». Смачнюча картопля «По-уланівськи» зібрала сотні людей зі всієї України. На свято завітали Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, депутат Вінницької обласної ради Ірина Івасюк.

     Цього дня усі охочі смачно та весело провели час, насолоджуючись гостинністю сіл територіальної громади, танцями та піснями місцевих колективів і гостей, а також смачною картоплею "По- уланівськи" від учасника програми Мастер - шеф та іншими смаколиками української кухні. Була представлена велика кількість локацій, фотозон, конкурсів та змагань, а також вироби ручної роботи. Гості будь-якого віку знаходили собі знаходили собі заняття й усі залишилися задоволеними.

     Рецепт картоплі «По-Уланівськи» добре знають і люблять у всьому світі. Створила його жителька села Уланів - Глафіра Дорош. В цілому, сам гастрофестиваль мав на меті популяризування страв подільської кухні. Кожен населений пункт Уланівської громади презентував авторські страви на основі рецептів Глафіри Дорош, яких у неї було чимало.

                     

Переглядів: 307