ХХІ Всеукраїнська нарада-семінар

     Голова районної ради Юрій Слабчук прийняв участь у роботі ХХІ Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації. 
     Цей традиційний щорічний захід Української асоціації районних та обласних рад, що став платформою для спілкування та напрацювання рішень органів місцевого самоврядування, проходив в Затоці Одеської області 20-23 вересня 2021 року.

     До спілкування з учасниками наради-семінару  були запрошені народні депутати, представники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади та експерти. З поміж інших, участь взяли  Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України, Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби й представники Мінрегіону та Мінфіну.

     За результатами роботи Українська асоціація районних та обласних рад направила до Комітету ВРУ з питань бюджету та Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування пропозиції до Законопроєкту Про Державний бюджет України на 2022 рік, напрацьовані учасниками XXIВсеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації

      Головні положення пропозицій, зокрема, стосуються:

        -       передбачити субвенцію районним радам на 2022 рік  у розмірі 507 млн грн;

        -       збільшити обсяг додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоровя;

        -       передбачити субвенцію на реформування закладів профтеховіти, що передаються на обласний рівень;

        -       забезпечити дотацію вирівнювання обласним бюджетам не менше 15 млрд грн;

        -       стабілізаційна дотація – 2 млрд грн;

     Крім того, Асоціація наголосила на внесенні змін до Бюджетного кодексу щодо фінансування районних рад та виділені субвенції у цьому році на погашення заборгованостей перед районними радами.

         

Переглядів: 390