Делегація з Ясського повіту

11.11.2014 р. у вівторок в Хмільницький район прибула з візитом делегація Ясського повіту (Румунія) під керівництвом секретаря ради Лекремьоари Верніки. До її складу увійшли заступник директора Генерального директорату з соціальної допомоги та соцзабезпечення дітей Нікуліна Карасоні, заступник директора з соціальної допомоги та дитинства Іоан Тіку, голова соціал-освітнього центру для людей з обмеженими фізичними можливостями «Галата» Джор-джета Думітраче, голова МГО “Alaturi de Voi” Анжела Акітей, начальник управління міжнародних відносин повітової ради Сандра Беатрис Пітере.

З української сторони участь у зустрічі взяли Нешик Степан Степанович - заступник керівника виконавчого апарату - керуючий  справами Вінницької обласної ради, Чмелюк Василь Арсеньович - голова Хмільницької районної ради,  Буткевич Євгеній Віталійович - голова Хмільницької райдержадміністрації.
В даний час у Вінницькій області реалізується близько 20 партнерських проектів із Румунією. 
Цей візит для нас важливий, адже дасть змогу порівняти, як реалізовується соціальна політика на рівні обох держав, як здійснюється соціальний захист громадян та дітей.
Секретар Ясського повіту Лекремьоара Верніка зазначила, що взаємодія між регіонами нині знаходиться на другій фазі розвитку - спочатку це були політики й бізнесмени, тепер - взаємодія з адміністраціями. Вона сподівається передати свій досвід жителям Вінницької області.
Делегація ознайомилася з роботою соціальних закладів Хмільницького району.
 
 
 
 
 
 
Найбільше зацікавлення в учасників делегації Ясського повіту (Румунія) викликали соціальні заклади Скарженецької територіальної громади. Керівник делегації обмінялась контактною інформацією із Скаржинецьким сільським головою Стрельчик Людмилою Василівною для подальшої співпраці та обміну досвідом.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 4129