День Перемоги!

Дорогі ветерани! Шановні хмільничани!
Серед багатьох знаменних дат, які відзначає наш народ, особливе місце належить Дню Перемоги, що увінчує великий ратний і трудовий подвиг наших співвітчизників у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками.

         Війна залишила глибокий слід в історичній долі України і її народу. Вона не припинялася на території України 1225 днів і була ареною жорстоких, кровопролитних боїв. Український народ приніс на вівтар Перемоги величезні жертви. У 1945 році залишилося в живих лише 27 мільйонів чоловік із сорока одного, що проживали в Україні в 1941 році. Фашисти знищили в Україні 714 міст та селищ, 28 тисяч сіл, відправили до Німеччини 2 мільйони 400 тисяч наших людей, позбавили притулку кожного четвертого жителя, залишивши після себе жахливу картину випаленої землі.

         Свобода України дорого оплачена життями представників всіх народів колишньої країни. Саме тому надзвичайно боляче сьогодні відчувати удар в спину від того, хто називав себе «братом», принісши на українську землю горе війни. Сьогодні, як і 70 років тому, гинуть кращі сини та дочки України, захищаючи свою Батьківщину. На жаль, і сьогодні у домівки українців приходять страшні звістки про рідних та близьких, які смертю хоробрих полягли на полі битви. Ми впевнені, що ці жертви недаремні, над нашою Батьківщиною знову буде мирне небо. Наш народ вистоїть, Україна буде вільною та незалежною.

         Багато років минуло від незабутнього переможного травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму та вірного служіння своєму народу.

         Пам’ять про наших героїв непідвладна часу. Доземно вклоняємось мужнім воїнам – героям-фронтовикам за незламний бойовий дух, за подвиг в ім’я свободи і незалежності нашої Батьківщини.

Переглядів: 819