Дводенний семінар

11 серпня 2016 року, у приміщенні готелю «Оптіма Вінниця» відбувся дводенний семінар на тему: «Реформа децентралізації влади в Україні. Можливості та виклики для територіальних громад».

Тренінгові заняття, до участі у яких були запрошені представники районних, міських, селищних та сільських рад області, організований за сприяння представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Полтавського обласного благодійного фонду «Фонд розвитку громад «Ініціатива» та Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Від Хмільницької районної ради участь у семінарі взяв заступник керівника виконавчого апарату Нечипорук Валерій Миколайович.
 
На семінарському занятті розглядались питання про перерозподіл повноважень між різними рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, а також – фінансової децентралізації, практичного впровадження реформи. 
Зокрема, експерт з регіональної політики та місцевого розвитку, член Всеукраїнської мережі фахівців-практиків регіонального розвитку РЕГІОНЕТ, магістр державного управління Юлія Малько ознайомила присутніх з інформацією щодо мінімальних вимог до необхідної інфраструктури спроможності громади. А очільник об’єднаної Калинівської міської територіальної громади Анатолій Шамалюк поділився досвідом своєї діяльності, озвучивши переваги такого новоутворення.
 
Також під час першого заняття учасники поділились своїм баченням щодо перспективного плану об'єднання громад Вінницької області.
 
Як повідомив заступник Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Геннадій Сівак, протягом другого семінарського дня плануються практичні заняття у групах щодо визначення спроможності громад у відповідності до перспективного плану.
 
Переглядів: 686